Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

”Toamna Cugireană”: concerte, expoziții și evenimente pentru copii. Viorica Dăncilă, așteptată la eveniment

Publicat


În acest wekeend, orașul Cugir, îmbracă straie de sărbătoare. Cu mic, cu mare, locuitorii orașului de la „poalele” Drăganei se vor bucura de sărbătoarea pregătită de către administrația locală.

Primarul orașului Cugir Adrian Teban, alături de omologul său Michael Kölbl, primarul orașului german Wasserburg an Inn, au deschis oficial, sâmbătă dimineața, cea de 32-a ediție a festivalului „Toamna Cugireană”, într-o ceremonie care a avut loc în fața Primăriei Orașului Cugir.

Au fost intonate imnul de stat al României, cel al Uniunii Europene și cel al Land-ului Bavaria (Germania), moment și au fost arborate steagurile celor trei țări. Imnurile de stat au fost intonate de cele două fanfare de copii ale orașelor Cugir și Wasserburg.

După deschidere festivalului în Centrul Cultural din Cugir a fost vernisată o expoziție a agenților economici care își desfășoară activitatea în oraș.

Față de anii trecuți, anul acesta organizatorii au inclus în cadrul expozițiilor și vernisajelor alte noi expoziții. Este vorba despre cea dedicată istoriei instrumentelor muzicale, cea de machete a Asociației de Modelism Alba Iulia, o expoziție de fotografii de epocă înfățișând istoria de-a lungul timpului, a celor două fabrici din oraș.

Pe esplanada din piațeta Centrului Cultural Cugir, a avut loc un spectacol pe susținut de cele două fanfare, cea din Cugir și Wasserburg.

Cei mai mici dintre spectatori s-au putut bucura de un spectacol cu acorbații pe picioroange, baloane de săpun și magie.

Începând cu ora 17.00,vor avea loc spectacolele și concertele de muzică susținute de către trupele locale și de către cele invitate în cadrul evenimentului: Ștefan Stan and The Band, Jukebox și Bella Santiago (formație care a câștigat concursul X Factor în anul 2018) Mike Godoroja & Blue Spirits și IRIS.

La eveniment este așteptată și Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. 

(Sorin Giurcă)


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

AIUD

L-au văzut într-o benzinărie din Aiud cu mulți bani la el. Planul prin care doi tineri au furat din mașina unui bărbat

Publicat

pensii bani

Doi tineri din Aiud au pus la cale un plan, pe care l-au dus la ”bun sfârșit” și au reușit să fure din mașina unui bărbat suma de 5.500 de lei și un pachet de țigări. Aceștia nu au avut mult timp la dispoziție să se bucure de banii furați, deoarece bărbatul păgubit a observat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist al Penitenciarului Arad, găsit ÎMPUȘCAT într-un post de control. Lucra de 20 de ani în sistem

Publicat

penitenciar arad

Un polițist de penitenciare, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în noapte de sâmbătă spre duminică, în Postul de Control 2 al unității. Polițistul lucra de 20 de ani în sistemul penitenciar din România.  Potrivit unui comunicat de presă, duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de jucători de șah vin la Alba Iulia, la Openul Internaţional al României. Programul competiției

Publicat

sah alba iulia

Peste 200 de jucători de șah și pasionați vor participa la cel mai mare festival șahist organizat vreodată la Alba Iulia. Aflat la a 5-a ediţie, Openul Internaţional al României la şah atrage jucători din India, Singapore, Armenia, Belarus, Ucraina, Moldova, Austria, Italia, Portugalia, Serbia, Bulgaria şi România. Numărul participanţilor este mai mare chiar decât la ediţia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajări la stat, în Alba. POSTURI la Avocatul Poporului, Salvamont, primării, școli și mai multe instituții publice din județ

Publicat

locuri de munca

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Instituţia Avocatul Poporului – Centrul Zonal Alba – șofer la Domeniul privind prevenirea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate