Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

”Toamna Cugireană”: concerte, expoziții și evenimente pentru copii. Viorica Dăncilă, așteptată la eveniment

Publicat


În acest wekeend, orașul Cugir, îmbracă straie de sărbătoare. Cu mic, cu mare, locuitorii orașului de la „poalele” Drăganei se vor bucura de sărbătoarea pregătită de către administrația locală.

Primarul orașului Cugir Adrian Teban, alături de omologul său Michael Kölbl, primarul orașului german Wasserburg an Inn, au deschis oficial, sâmbătă dimineața, cea de 32-a ediție a festivalului „Toamna Cugireană”, într-o ceremonie care a avut loc în fața Primăriei Orașului Cugir.

Au fost intonate imnul de stat al României, cel al Uniunii Europene și cel al Land-ului Bavaria (Germania), moment și au fost arborate steagurile celor trei țări. Imnurile de stat au fost intonate de cele două fanfare de copii ale orașelor Cugir și Wasserburg.

După deschidere festivalului în Centrul Cultural din Cugir a fost vernisată o expoziție a agenților economici care își desfășoară activitatea în oraș.

Față de anii trecuți, anul acesta organizatorii au inclus în cadrul expozițiilor și vernisajelor alte noi expoziții. Este vorba despre cea dedicată istoriei instrumentelor muzicale, cea de machete a Asociației de Modelism Alba Iulia, o expoziție de fotografii de epocă înfățișând istoria de-a lungul timpului, a celor două fabrici din oraș.

Pe esplanada din piațeta Centrului Cultural Cugir, a avut loc un spectacol pe susținut de cele două fanfare, cea din Cugir și Wasserburg.

Cei mai mici dintre spectatori s-au putut bucura de un spectacol cu acorbații pe picioroange, baloane de săpun și magie.

Începând cu ora 17.00,vor avea loc spectacolele și concertele de muzică susținute de către trupele locale și de către cele invitate în cadrul evenimentului: Ștefan Stan and The Band, Jukebox și Bella Santiago (formație care a câștigat concursul X Factor în anul 2018) Mike Godoroja & Blue Spirits și IRIS.

La eveniment este așteptată și Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. 

(Sorin Giurcă)Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cabană din Luncile Prigoanei, distrusă în totalitate în urma unui incendiu. De la ce a pornit focul

Publicat

O cabană aflată în Luncile Prigoanei din Munții Șureanu a fost distrusă în întregime în urma unui incendiu puternic, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Flăcările au afectat și acoperișul altor două construcții învecinate. Potrivit pompierilor, focul a pornit de la tubulatura de ventilare a unui șemineu, care s-a supraîncălzit. Intervenția a fost una dificilă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Virusul mortal din China: Numărul deceselor creşte dramatic. Peste 230 de pacienţi cu coronavirus sunt în stare critică

Publicat

China a confirmat sâmbătă că 41 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial, în timp ce autoritățile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie. Cel mai tânăr pacient infectat are doi ani. Presa chineză scrie că 230 de bolnavi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Atenţie la setările GPS atunci când optaţi pentru „drumul cel mai scurt”. Turist blocat pe un drum forestier, în Hunedoara

Publicat

ISU Hunedoara atrage atenția șoferilor care folosesc setarea „drumul cel mai scurt” la GPS. Un turist plecat din Scoţia către Republica Moldova a rămas blocat pe un drum forestier acoperit cu gheață din Ținutul Pădurenilor, după ce GPS-ul l-a dus pe „drumul cel mai scurt”. Salvarea acestuia a durat 3 ore, după ce a rezistat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Au condus sub influența alcoolului sau fără permis. Bărbați din Alba Iulia, Săsciori, Cetatea de Baltă și Arad, cu dosare penale

Publicat

Patru bărbați din Alba Iulia, Săsciori, Cetatea de Baltă și județul Arad s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși de polițiștii din Alba în timp ce conduceau fără permis, cu permisul suspendat sau sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit IPJ Alba, la data de 23 ianuarie 2020, în jurul orei 08,30, polițiștii din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate