Connect with us
Publicitate

CUGIR

”Toamna Cugireană”: concerte, expoziții și evenimente pentru copii. Viorica Dăncilă, așteptată la eveniment

Publicat

În acest wekeend, orașul Cugir, îmbracă straie de sărbătoare. Cu mic, cu mare, locuitorii orașului de la „poalele” Drăganei se vor bucura de sărbătoarea pregătită de către administrația locală.

Primarul orașului Cugir Adrian Teban, alături de omologul său Michael Kölbl, primarul orașului german Wasserburg an Inn, au deschis oficial, sâmbătă dimineața, cea de 32-a ediție a festivalului „Toamna Cugireană”, într-o ceremonie care a avut loc în fața Primăriei Orașului Cugir.

Au fost intonate imnul de stat al României, cel al Uniunii Europene și cel al Land-ului Bavaria (Germania), moment și au fost arborate steagurile celor trei țări. Imnurile de stat au fost intonate de cele două fanfare de copii ale orașelor Cugir și Wasserburg.

După deschidere festivalului în Centrul Cultural din Cugir a fost vernisată o expoziție a agenților economici care își desfășoară activitatea în oraș.

Față de anii trecuți, anul acesta organizatorii au inclus în cadrul expozițiilor și vernisajelor alte noi expoziții. Este vorba despre cea dedicată istoriei instrumentelor muzicale, cea de machete a Asociației de Modelism Alba Iulia, o expoziție de fotografii de epocă înfățișând istoria de-a lungul timpului, a celor două fabrici din oraș.

Pe esplanada din piațeta Centrului Cultural Cugir, a avut loc un spectacol pe susținut de cele două fanfare, cea din Cugir și Wasserburg.

Cei mai mici dintre spectatori s-au putut bucura de un spectacol cu acorbații pe picioroange, baloane de săpun și magie.

Începând cu ora 17.00,vor avea loc spectacolele și concertele de muzică susținute de către trupele locale și de către cele invitate în cadrul evenimentului: Ștefan Stan and The Band, Jukebox și Bella Santiago (formație care a câștigat concursul X Factor în anul 2018) Mike Godoroja & Blue Spirits și IRIS.

La eveniment este așteptată și Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. 

(Sorin Giurcă)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax