Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Toate drumurile duc la Alba Iulia”: Campanie pentru transformarea municipiului nostru în Capitală Culturală Europeană

Publicat

„Toate drumurile duc la Alba Iulia” – acesta este titlul unei campanii îndrăzneţe, demarată de liberalul Florin Roman, cu scopul de a face din municipiul nostru, în 2020, capitală a Europei Culturale. Lansarea oficială a proiectului a fost făcută vineri, în cadrul conferinţei de presă a PNL Alba, iar, în opinia vicepreşedintelui liberal, reprezintă un prilej uriaş de promovare a Alba Iuliei şi de a o redresa din picajul economic în care se află.

Concret, strategia care va fi urmată este strângerea de maximum sprijin posibil, iar primul pas făcut în acest sens a fost campania desfăşurată în mediu online, pe pagina de Facebook deschisă recent. „Vom chema cât mai multe personalităţi ale oraşului şi judeţului să intre într-un Comitet de Iniţiativă – deja constituit, dar deschis tuturor – şi vom căuta numeroşi oameni destoinici care să susţină permanent acest efort. Lansăm un apel de voluntariat către toţi cei din Alba Iulia, mai ales tineri energici, care doresc să strângă semnături pentru această cauză. Va fi nevoie şi de o campanie naţională, în care să atragem sprijin din partea tuturor românilor. Este un prilej uriaş să promovăm Alba Iulia. Vrem să determinăm autorităţile locale de acum şi din următorii 10 ani să colaboreze, să nu mai existe adversitate politică pe interesul oraşului” a declarat Florin Roman.

Deşi este iniţiatorul acestui proiect, liberalul a dorit să sublinieze că această campanie nu este una  politică, ci este „un imbold pe care vrem să îl dăm, să strângem rândurile. După ce acest Comitet de Iniţiativă se va forma şi va începe să lucreze, vom preda imediat ştafeta. Vom continua însă să sprijinim şi să însoţim orice efort pentru ca Alba Iulia să fie capitală a Europei”, a completat Florin Roman.

Menţionăm că Alba Iulia concurează pentru acest titlu, până la această dată, cu Iaşi, Cluj şi Timişoara, iar, potrivit lui Florin Roman, pentru a reuşi în această competiţie este nevoie să fie rezolvate mai multe probleme, între care marile proiecte de infrastructură care să lege Alba Iulia de Sibiu şi Cluj, respectiv de aeroporturile de acolo, lansarea „Serbărilor vechii capitale”, ca festival cultural internaţional în Alba Iulia, construirea unei săli polivalente moderne, a unui teatru cu funcţionalitate multiplă sau transformarea malurilor Ampoiului şi Mureşului în zone de recreere.

Ideea acestei campanii a fost reluată după discuţiile purtate cu directorul Teatrului Naţional din Sibiu, Constantin Chiriac, de altfel, una dintre personalităţile invitate de Florin Roman să se alăture acestui demers, împreună cu alţi oameni importanţi, precum ÎPS Irineu Bistriţeanul, rectorul Achim Moise, compozitorul Marius Moga, Veta Biriş şi mulţi alţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. cora

    duminică, 04.09.2011 at 13:48

    Esti penibil, Piticule!!! Degeaba-ti faci campanie, nu te votammmm!!!!!!!! Lasa-ne!!!!

    • Dan

      miercuri, 07.09.2011 at 18:10

      Si tu esti un postac PDL penibil! In nici un caz nu votam PDL-ul. Suflati in buze de ciuda ca nu v-a venit ideea, nu?

  2. GHITA

    luni, 05.09.2011 at 09:45

    nu te intimida , este nevoie de tinerete si de nebunia ei in lupta cu batrani lupi de mare (excroci pirati) din pd

  3. Roman Florin

    luni, 05.09.2011 at 11:17

    multumesc pentru argumentatie.

  4. Nicu

    luni, 05.09.2011 at 16:38

    Forin este un om extraordinar,sunt sigur ca va reusi pentru ca crede in sansa lui.M a bucur ca exista un asemenea om cu un curaj dus pana la abnegatie.Succes Florine!!!!!!!!Eu am incredere in tine!!!

  5. ionutz

    joi, 08.09.2011 at 09:13

    Cum sa ajunga comuna asta Capitala Culturala Europeana? In 2020? Santa Maria de Guadalupe.

  6. roxana d.

    marți, 11.10.2011 at 13:09

    Nu conteaza cine a lansat ideea. Important este ca daca se va realiza, vor avea de castigat albaiulienii si renumele orasului. Iar tu, ”IonuTZ”, ramai in comuna ta natala, cultura nu-i pentru toti, oamenii-s diferiti. SUSTIN ALBA IULIA, CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2020.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax