Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENT: TOATE măsurile anti-COVID luate de CJSU Alba. Măști în spații deschise, restaurante închise și școli în scenariul roșu

Publicat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, a luat o serie de măsuri, în contextul în care mai numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din județ a explodat. 

Alba 24 vă prezintă toate măsurile luate miercuri seară, valabile pe teritoriul județului Alba. 

CJSU va comunica și documentul care stă la baza acestor restricții. Alba24 îl va prezenta aici în câteva minute.

În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Regulamentul de Organizare și Funcționare a C.J.S.U. Alba, aprobat prin Ordinul Prefectului județului Alba nr. 336/25.07.2017, cu modificările și completările ulterioare;

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, convocat în ședință extraordinară în data de 07.10.2020 a hotărât următoarele:

(1) La nivelul localității Șeușa – strada Ioan Oprean și Căminului pentru Persoane Vârstnice „Casa Asinia”, comuna Ciugud, județul Alba, începând cu data de 08.10.2020, ora 00.00, se instituie carantină pentru o durată de 14 zile, până în data de 21.10.2020, ora 24.00. – Precizare: Carantinarea străzii Ioan Oprean din Șeușa a fost ELIMINATĂ din varianta finală a hotărârii CJSU Alba și a fost înlocuită cu intensificarea măsurilor de control în zonă.

DSP Alba va solicita avizul INS pentru propunerea aprobării de către șeful DSU, Raed Arafat, a instituirii măsurii de carantinare la Șeușa. 

Hotărârea finală a CJSU poate fi vizualizată AICI.

(2) Pe perioada carantinei, accesul pe strada Ioan Oprean și în zona Căminului pentru Persoane Vârstnice „Casa Asinia”, din localitatea Șeușa, comuna Ciugud, județul Alba este permis doar pentru mijloacele de transport alimente și bunuri de strictă necesitate, cu obligativitatea purtării de către conducătorii auto/manipulanți marfă a măștii de protecție facială și a mănușilor de unică folosință.

(3) Începând cu data de 08.10.2020, în localitatea Șeușa, comuna Ciugud, purtarea măștii de protecție facială este obligatorie, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise de pe domeniul public.

(4) Respectarea măsurilor privind restricțiile de acces în/din zona carantinată vor fi asigurate de către structurile de ordine și siguranță publică de la nivelul județului Alba (IPJ Alba și IJJ Alba).

(1) Pe fondul înregistrării unei incidențe de peste 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile, la nivelul UAT Aiud, Ciugud, Galda de Jos, Hopârta și Blandiana, începând cu data de 07.10.2020, se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față în toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura exclusiv online, în scenariul 3 – roșu.

(2) Trecerea în alt scenariu se va face în funcție de analiza epidemiologică la nivelul localităților, după scăderea ratei de incidență sub limita de alertă (3 cazuri /1000 locuitori din ultimele 14 zile).

(1) Pe fondul înregistrării unei incidențe cuprinse între 1 și 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile, la nivelul UAT Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Abrud, Teiuș, Avram Iancu, Berghin, Cricău, Doștat, Ighiu, Miraslău, Rădești, Săliștea, Șibot, Stremț și Vințu de Jos, începând cu data de 08.10.2020, toate unitățile de învățământ, vor funcționa în scenariul 2 – galben.

(2)Trecerea în alt scenariu se va face în funcție de analiza epidemiologică la nivelul localităților, în funcție de rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 la 1000 de locuitori din ultimele 14 zile.

Măsuri speciale: măști la exterior și restaurante închise la interior

(1) La nivelul UAT Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Abrud, Berghin, Blandiana, Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Hopârta, Rădești, Săliștea, Șibot și Stremț, unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 a depășit 1,5/1000 de locuitori, începând cu data de 08.10.2020, ora 00.00, se instituie măsuri pentru diminuarea impactului riscului, astfel:

toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza modul de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde nu este posibil acest lucru, se vor lua măsuri pentru decalarea programului de lucru;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor este permisă doar în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă;

– evenimentele și manifestările publice și private se vor desfășura cu respectarea măsurilor de protecție (portul măștii de protecție facială) și distanțare fizică (minim 2 metri între persoane), cu prezența a maxim 100 de persoane pentru cele în aer liber și maxim 50 de persoane în spații închise;

– activitatea cafenelelor și restaurantelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru deservirea clienților cazați în aceste unități;

(2)Măsurile stabilite la aliniatul (1) se mențin până la scăderea ratei de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV-2, sub valoarea de 1,5/1000 de locuitori.

(1)Purtarea măștii de protecție facială este obligatorie în spațiile publice exterioare unde se înregistrează aflux mare de persoane – stații de autobuz, gări, autogări, 100m în vecinătatea și incinta școlilor și a bisericilor, parcările spațiilor comerciale, piețe, târguri.

(2)Se vor excepta de la această măsură copii cu vârsta mai mică de 5 ani și persoanele cu afecțiuni medicale care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite printr-un document eliberat de medic.

Pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus SARS-COV-2, unitățile sanitare din județul Alba, vor aloca între 20 și 30% din totalul numărului de paturi aprobate în structură, pentru tratarea pacienților pozitivi SARS-COV-2, respectând circuite funcționale avizate de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Fiecare unitate sanitară de la nivelul județului Alba, va lua măsuri de îndată, de alocare a 1% din totalul numărului de paturi aprobate în structura funcțională, pentru tratarea pacienților bolnavi de SARS COV 2, care necesită tratament specific ATI.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax