Connect with us
Publicitate

AIUD

Toate paturile ATI COVID-19 de la Spitalul din Aiud sunt ocupate. MĂSURI pentru creșterea capacității de internare

Publicat

În structura Spitalului Municipal Aiud, desemnat spital suport COVID-19, există în prezent o secție cu 20 de paturi ATI COVID, toate ocupate, au transmis luni dimineața reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Alba a solicitat Spitalului Municipal Aiud întocmirea, în regim de urgență, a unui necesar de medici ATI, în vederea detașării de personal din județul Alba sau din alte județe pentru extinderea numărului de paturi, astfel încât să poată fi asigurată asistența corespunzătoare bolnavilor de COVID.

Ca urmare, Spitalul Municipal Aiud a cerut detașarea a 6 medici ATI – 2 din Alba și 4 din alte județe iar DSP a înaintat această solicitare comandantului acțiunii (DSU) în vederea ducerii la îndeplinire. Se estimează astfel creșterea capacității secției ATI COVID la 30 de paturi.

Potrivit reprezentanților DSP Alba, în prezent la Spitalul din Aiud trei medici asigură tura de zi. Tura de noapte este asigurată de către medici de la celelalte spitale din județ, conform unui grafic de gărzi.

Totodată, ca urmare a videoconferințelor organizate de DSP Alba cu managerii spitalelor din județ, s-a solicitat Spitalului Municipal Aiud să analizeze reconfigurarea structurii funcționale în vederea suplimentării numărului de paturi pe secția Interne Cardiologie COVID cu încă 40 de paturi cu oxigen, această secție având cea mai mare adresabilitate în rândul bolnavilor COVID din județ.

În calitate de spital suport COVID, Spitalul Municipal Aiud asigură tratarea cazurilor COVID severe și grave, însă toate spitalele din județ au secții COVID unde sunt tratați pacienți COVID cu forme ușoare și moderate ale bolii.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax