Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Toate pensiile, indiferent de plafon, ar putea fi scutite de impozit. Proiect de lege, la Senat

Publicat

cereri pensionar Pensiile, indiferent de plafon, ar putea fi scutite de orice impozit, dacă va fi adoptată o propunere legislativă depusă pentru dezbatere la Senat. Inițiatorii susțin că prin scutirea de la impozit a pensiilor mai mici de 2.000 lei, măsură adoptată la finele anului trecut, se creează o “discriminare”, deși beneficiarii acestei legi sunt mai puțin de 200.000.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 2 februarie.

„La începutul lunii ianuarie 2017, prin adoptarea Pl-x nr. 335/2016, plafonul de venit neimpozabil a fost majorat la 2.000 de lei lunar, deși efortul lunar pentru eliminarea impozitării tututor veniturilor ar fi fost nesemnificativ”, susțin inițiatorii proiectului, un grup de senatori și deputați PNL.

Parlamentarii propun astfel eliminarea veniturilor din pensii din categoria veniturilor supuse impozitării și includerea acestor venituri în categoria veniturilor neimpozabile.

„Argumentele în susținerea acestei propuneri sunt numeroase, pornind de la principiile care ar trebui să guverneze politica fiscal din România – non-discriminarea, egalitatea de tratament a contribuabililor în fața legii – și mergând până la principiile care însoțesc sistemul de contribuții sociale obligatorii – fiscalizarea muncii în perioada activă”, se  mai argumentează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Pentru neimpozitarea pensiilor, propunerea legislativă conține modificarea unui articol și abrogarea altor patru din noul Cod fiscal.

Pentru a fi adoptată, propunerea legislativă ar trebui votată mai întâi la Senat, unde a fost depusă în dezbatere publică și apoi în plenul Camerei Deputaților.

sursa: legestart.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax