Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Toate persoanele fizice vor primi prin poştă user şi parole. Ce modificări anunţă ANAF

Publicat

laptop calculator

În 2018, toate persoanele fizice vor primi un cont cu user şi parolă pe Spaţiul Privat Virtual, pentru a-şi achita taxele şi impozitele, anunţă şefa ANAF, Mirela Călugăreanu.

„Vom avea o provocare chiar pentru implementarea noului mecanism de simplificare la persoane fizice. Este un moment în care trebuie să schimbăm ceva în abordare“, a explicat şefa ANAF, care a a recunoscut faptul că, până acum, îmbunătăţirea Spaţiului Privat Virtual (SPV) pentru persoanele fizice nu a fost o prioritate pentru Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Potrivit sursei citate, angajaţii ANAF trebuiau să reintroducă manual toate datele în SPV, o muncă stufoasă şi inutilă. În cazul persoanelor fizice informaţiile pe spaţiul privat virtual se actualizau foarte greu, astfel că ANAF trebuie să ia măsuri urgente.

„Mai ales că toate persoanele fizice vor primi prin poştă credenţiale, respectiv user şi parole, pentru o interacţiune electronică privind depunerea de declaraţii şi de plăţi. Vom promova acest lucru şi la sate. Depunerea şi plata în spaţiul privat virtual nu va fi obligatorie din acest an“, a spus Mirela Călugăreanu, referitor la obligaţia plăţii de contribuţii pentru toate tipurile de activităţi independente, inclusiv cele din agricultură, scrie observator.tv

Mirela Călugăreanu a precizat că ANAF a început un nou tip de control- respectiv o inspecţie fiscală parţială, prin care contribuabilii vor avea la dispoziţie un termen pentru conformare.

sursă: observator.tv

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax