Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TOATE telefoanele, tabletele și alte dispozitive vor avea UN SINGUR TIP de încărcător. Decizie cu impact pentru utilizatorii Apple

Publicat

Parlamentul European a adoptat prin vot o hotărâre extrem de importantă pentru utilizatorii de device-uri mobile. Toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice să folosească un singur tip de încărcător, respectiv USB-C.

Propunerea va avea probabil cel mai mare impact asupra producătorului Apple, care continuă să utilizeze propriul său conector Lightning, mai degrabă decât încărcătorul USB-C adoptat de majoritatea concurenților săi.

Europarlamentarul Alin Mituța a anunţat că votul din Parlamentul European vizează toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice, care ar urma să folosească un singur tip de încărcător, respectiv USB-C.

„Asta ne va scuti de bătăile de cap și va elimina aproximativ 10 000 de tone de deșeuri electronice pe an.

Ce urmează? După ce comisia IMCO din Parlamentul European a adoptat această măsură, ca modificare la directiva privind echipamentele radio, urmează să aprobăm și în plen textul, ca mai apoi să fie negociat cu Consiliul și să ajungă la o formă finală a legislației” a transmis acesta.

La 23 septembrie 2021, Comisia Europeană a adoptat o propunere legislativă de modificare Directiva privind echipamentele radio din 2014, ca prim pas către mandatarea unui încărcător comun pentru mobil telefoane și alte dispozitive portabile mici.

Standardul european mai are în vedere și eco-proiectarea surselor de alimentare externe, astfel încât priza și protocolul de comunicare pentru ambele capete ale cablurilor de încărcare ar fi armonizat.

Consiliul și-a adoptat mandatul de negociere la 26 ianuarie 2022. Principala sa cerere este introducerea unei pictograme și a unei etichete care oferă detalii, printre care și capacitățile de încărcare ale unui dispozitiv.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax