Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TOATE telefoanele, tabletele și alte dispozitive vor avea UN SINGUR TIP de încărcător. Lovitură pentru gigantul Apple

Publicat

Lovitură pentru gigantul Apple, în Europa: Parlamentul European a adoptat marți, 4 octombrie, o directivă prin care li se impune tuturor producătorilor de telefoane, tablete, căști să folosească o mufă comună de încărcare până în 2024. 

Asta înseamnă că toate dispozivele care vor intra pe piața euroeană trebuie neapărat să aibă ca mufă de încărcare, o mufă de tipul USB-C. Decizia a fost votată cu 602 pentru și 13 împotriva, notează agenția de știri Reuters

Printre cei mai afectați de directiva UE vor fi cei de la Apple care vor fi nevoiți să se adapteze cerințelor europene. De asemenea, Reuters mai scrie că afectați de schimbare vor putea fi și cei de la Samsung, dar și Huawei.

Încă de când directiva era în discuții și apoi în stadiul de propuneri la nivelul Comisiilor Europene, reprezentații Apple au precizat că propunerea ar dăuna inovației și ar crea un munte de deșeuri electronice.

Deși Apple ar putea fi afectată, analiștii se așteaptă și la un posibil impact pozitiv, deoarece ar putea încuraja cumpărătorii să cumpere cele mai recente gadgeturi ale companiei în loc de cele fără USB-C, mai notează agenția de știri.

”Gata cu zecile de cabluri și încărcătoare.

Dacă și voi aveți acasă punga cu încărcătoare și cabluri, lângă punga cu pungi, vestea bună e că nu vom mai avea nevoie de ea. Tocmai am votat în plenul Parlamentului European legea finală prin care, din 2024, toate telefoanele mobile, dar și alte dispozitive precum tablete, căști audio, tastaturi să fie echipate cu un port de încărcare unic de tip USB-C. În cazul laptopurilor, termenul este 2026.

În plus, legea prevede și armonizarea tehnologiei de încărcare, evitându-se practicile producătorilor prin care limitează viteza de încărcare sau chiar capacitatea bateriei în cazul utilizării unui alt tip de încărcător decât cel produs de ei. Totodată, actul mai prevede și evaluări periodice și adaptări pentru a ține pasul cu inovația, inclusiv în ceea ce privește încărcătoarele fără fir.

Cu ce ne ajută această decizie?

Pe lângă confortul evident de a folosi un singur tip de încărcător pentru toate dispozitivele, legea ne va scăpa și de aproximativ 11 000 de tone de deșeuri pe an și va aduce economii de 250 de milioane de euro pe an pentru consumatori, din moment ce vom putea alege dacă vom cumpăra un produs cu sau fără încărcător, diminuând astfel costurile”, a scris europarlamentarul Alin Mituță pe Facebook.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax