Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TOP 10 cele mai întâlnite defecțiuni auto. Când începi să le observi, ar fi bine să te gândești să vinzi mașina

Publicat

Există unele probleme care se vor întâmpla întotdeauna cu orice tip de mașină – nu contează marca sau modelul, de calitatea procesului de fabricație sau de cât de bine întrețineți vehiculul. Mai multe asociații ale mecanicilor auto au făcut un top dedicat celor mai obișnuite probleme care apar la autoturisme.

De-a lungul timpului, există semne normale că un vehicul îmbătrânește și asta înseamnă că unele probleme încep să apară.

De obicei, acestea sunt lucruri mici care pot fi ușor de reparat; dacă se transforma în ceva mai serios ar putea însemna că poate ar fi mai bine să vinzi mașina.

1. Lumini de avertizare în bord

”Beculețele” de avertizare apar atunci când unul dintre senzori detectează o eroare. ab24

Există aproximativ 200 de coduri de avertizare, așa că va trebui să mergeți la un profesionist care poate verifica apoi sistemul, să afle sursa avertismentului și să efectueze reparațiile necesare.

2. Motorul nu funcționează corect

Există mai multe piese care mențin un motor la funcționearea optimă, dar aprinderea este una dintre cele mai frecvente probleme.

Pentru ca un motor să funcționeze eficient, cantitatea potrivită de aer și combustibil trebuie să se amestece și apoi să ardă, dar pentru asta, totul trebuie să funcționeze la unison.

Pentru a reduce la minimum aceste tipuri de probleme, sistemele trebuie întreținute și înlocuite conform recomandărilor producătorului.

3. Tremur în volan

Există o serie de motive pentru care un volan tremură atunci când conduceți un vehicul.

Componentele suspensiei deteriorate sau rulmenții roților sunt de obicei de vină dacă acest lucru se întâmplă imediat după ce porniți mașina și rulați.

Dacă acest lucru se întâmplă la viteze mai mari, este mai des o problemă cu echilibrul anvelopei/roții sau cu plăcuțele și discurile de frână.

Pentru a rezolva acest lucru, va trebui să duceți mașina la service. Ar putea fi o soluție la fel de simplă precum geometria roților.

4. Plăcuțele de frână sunt uzate

Frânele se vor uza în mod natural odată cu folosirea, așa că este întreținerea este foarte importantă.

Uneori, defectele din fabrică duc la situația în care plăcuțele și discurile de frână se uzează mai repede decât s-ar face în mod normal.

5. Frânele scârțâie 

Sistemul de frânare va începe să se uzeze la fel ca orice altă piesă pe care o aveți în mașină.

Frânele sunt vitale – sunt esențiale pentru a vă asigura că puteți opri siguranța, așa că orice fel de probleme legate de frânare, inclusiv zgomot neobișnuit sau o pedală de frână moale, ar trebui să fie rezolvate de un mecanic profesionist cât mai curând posibil.

Există și câteva probleme minore care pot cauza scârțâitul sau scârțâitul frânelor.

6. Mașina consumă prea mult ulei

Schimbul de ulei este esențial pentru funcționarea unei mașini, dar dacă completați în mod constant nivelul de ulei, este posibil să aveți o problemă cu mașina.

Dacă începeți să observați o scădere a performanței sau ledul de ulei se aprinde, cu siguranță va trebui să verificați uleiul.

Uleiul de proastă calitate sau lipsa schimbărilor regulate sunt elemente la care trebuie să aveți grijă. Cel mai bine este să schimbați filtrul de ulei în același timp cu schimbarea uleiului, deși unele mașini moderne au un sistem de regenerare a filtrului.

7. Alternatorul se defectează

Alternatorul este o parte esențială a funcționării mașinii dumneavoastră – vă menține bateria încărcată și se asigură că toate circuitele electrice funcționează odată ce ați pornit vehiculul.

Dacă se strică, bateria se poate uza și vă este greu să porniți mașina. Țineți pasul cu intervalele de service și asigurați-vă că îl înlocuiți în timp util.

8. Radiatorul curge

Scurgerile la radiatoare sunt aproape întotdeauna cauzate de coroziune. Coroziunea în sine poate avea o mulțime de cauze, dar odată ce începe să curgă, are sens să înlocuiți întregul radiator.

Dacă nu mențineți radiatorul în stare bună, puteți avea probleme cu supraîncălzirea și, în cele din urmă, s-ar putea ajunge la un incendiu al motorului.

9. Senzorii funcționează defectuos

Majoritatea mașinilor moderne vin cu un număr mare de senzori, dar aceștia pot avea probleme în sine.

Una dintre cele mai frecvente defecțiuni este la senzorii combustibil-aer, dar în general toți senzorii sunt costisitor de înlocuit.

10. Probleme la cutia de viteze

Cutiile de viteze se uzează în timp și veți constata că devine mai dificil să schimbați treptele.

În cele din urmă, cutia de viteze va ceda, ducând la o factură de reparație care ar putea ajunge la multe mii de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax