Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Top Capital 300 cei mai bogați români: Află ce averi au patronii celor mai reușite afaceri din județul Alba

Publicat

Omul de afaceri Ioan Popa, patronul companiei „Transavia”, este cel mai bogat om din Alba. Acesta, alături de Mihai Miron – patronul „Bioterra”, Dorin Mateiu – patronul „Elit”, Claudiu Necșulescu – patronul companiei „Jidvei”, Raul și Petru Ciurtin – patronii „Albalact”, cu averi cumulate de peste 380 de milioane de euro, sunt toți prezenți în prima jumătate a Topului Capital „300 cei mai bogați români”, arătând că perioada crizei financiare nu a fost un obstacol pentru ei, ci dimpotrivă.

Vedeți în continuare pe ce loc se situează aceștia în „Top 300” și câte milioane de euro le-au adus investițiile în afaceri.

Ioan Popa și familia, „milioane de pui” – Locul 36 în Top 300 cei mai bogați români, cu o avere de 130-132 milioane euro

„În ultimii 7 ani, investițiile Transavia au depășit 60 de milioane de euro. Acest plan ambițios și curajos s-a resimțit foarte bine în afacerile grupului, care au crescut cu 10% în 2011, până la 110 milioane de euro. Chiar dacă nu a urmat aceeași dinamică, profitul brut al Transavia (inclusiv Avicola Brașov) a crescut ușor la 7,5 milioane euro. Calitatea produselor și notorietatea Transavia au permis creșterea ponderii exporturilor în cifra de afaceri de la 10% la 15%. În ciuda condițiilor dificile de finanțare, investițiile Transavia au crescut de 7 ori în 2011, față de anul precedent, până la 15 milioane de euro. Ioan Popa spune că evaluările elaborate de firmele specializate situează afacerea Transavia la peste 200 de milioane de euro”.

Mihai Miron, farmacistul-fermier, Locul 53 în „Topul 300 cei mai bogați români”, cu o avere de 90-92 milioane euro

Patronul firmei Biodinamice <Bioterra> de la Doştat, județul Alba, Mihai Miron, controlează Ropharma, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața farmaceutică din România. Anul acesta, strategia de extindere a companiei a continuat, Miron achiziționând 6 companii care dețineau în total 9 farmacii. O fabrică de procesare a laptelui și o fermă zootehnică, ambele în județul Alba, sunt business-ul care completează portofoliul de investiții ale lui Mihai Miron”.

Dorin Mateiu, „preparate de elită” – Locul 89 în Topul 300 cei mai bogați români, cu o avere de 62-64 milioane euro

„Principala afacere a lui Dorin Mateiu a fost și rămâne producătorul de mezeluri Elit Cugir. Surpriza anului trecut a fost însă achiziționarea unui spațiu de aproximativ 2000 mp în Alba Iulia, din care omul de afaceri vrea să facă salon de nunți. Ar reprezenta o pată de culoare în portofoliul de business al lui Mateiu, la fel cum este și firma, care se ocupă cu comercializarea energiei electrice. Cifra de afaceri în acest domeniu a depășit 13 milioane de euro anul trecut. În rest, Elit a mers în continuare contra curentului pe partea de vânzări, înregistrând o cifră de afaceri cu 20 de milioane de euro mai mare decât în 2010, însă a obținut un profit la jumătate față de anul precedent. Lucrurile au mers bine și în ceea ce privește golful, principalul hobby al omului de afaceri din Alba Iulia, acesta câștigând anul acesta un turneu internațional”.

Claudiu Necsulescu, președintele companiei Jidvei

Claudiu Necșulescu, „premiant de Jidvei” – Locul 102 în Topul 300 cei mai bogați români, cu o avere de 52-54 milioane euro

„Unul dintre cele mai cunoscute branduri de vin, Jidvei, a depășit anul trecut și granițele Europei. Câteva zeci de mii de sticle cu vin, produs de Claudiu Necșulescu au ajuns în China. Pentru 2012, familia Necșulescu și-a propus investiții de peste 10 milioane de euro. Cele mai importante proiecte au fost și sunt replantarea unor suprafețe cu viță de vie, instalarea unor sisteme de susținere a viei, achiziția de utilaje și irigarea. În 2011, Jidvei a derulat investiții de 6,5 milioane de euro. Jidvei deține peste 2000 de hectare cultivate cu viță de vie în județul Alba” și are în jur de 1000 de angajați. Familia Necșulescu, este cunoscută pentru grija pe care o manifestă față de angajați, aproape 600.000 euro/ an fiind destinați pentru bonificații și activități caritabile. Fiecare angajat al companiei Jidvei primește zilnic câte o pâine, vin de sărbători iar copiii acestora beneficiază de vacanțe la mare șau burse de școlarizare.  Anul 2012 a fost canalizat pe dezvoltare și calitate. Vinurile de Jidvei au fost cele mai premiate la concursurile naționale și internaționale, Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra fiind vedeta anului 2012. Totodată a fost lansată o gamă super premium, „Ana” și „Maria”,  destinată Ho-Re-Ca și Misterium un vin special pentru cluburi și pub-uri.

Raul și Petru Ciurtin, „milionarii Zuzu” – Locul 129 în Topul 300 cei mai bogați români, cu o avere de 41-42 milioane euro

„Pe la începutul lunii august, o știre venea dinspre sediul bursei. Circa 11% din acțiunile Albalact au fost transferate printr-o tranzacție specială. Toată lumea s-a gândit că Raul Ciurtin și-a vândut participația și așa a fost. Numai că omul de afaceri este și cel care a cumpărat respectivele acțiuni printr-un off-shore, la care singur spune că este acționar 100%. Familia deține controlul Albalact, producătorul mărcilor de lactate Zuzu, Fulga, Albalact și Rarăul. În primul trimestru din 2012, compania a înregistrat un profit de 2,7 milioane lei la vânzări de 86,3 milioane lei”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. mutu

    miercuri, 31.10.2012 at 19:35

    de ce radiati comentarile care nu sunt pe plac, adevarul supara ?…sunte-ti niste marlani!!!!

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 31.10.2012 at 20:38

      @mutu, nu le radiem ci pur si simplu nu le publicam. comentariile care contin acuzatii grave, injuraturi care pot afecta activitatea unor persoane sau companii poti sa le faci doar daca iti dai numele complet si iti asumi raspunderea pentru ce spui. in spatele unei porecle toata lumea poate sa arunce cu mizerii. Fi barbat, mutule

  2. mutu

    joi, 01.11.2012 at 16:33

    da ,bine! , de ce in ficare judet se infiinteaza sectii ONCOLOGICE? nu urmare modului in care ne hranim ? de ce toti milionarii sunt din domeniul alimentar ,dupa modelul U E !… romania cu r mic e groapa de gunoi a europei! mai meditati la viitorul copiilor si nepotilor vostrii !!!..dar tu de ce ma injuri pe mine ,ignorandu-mi parerea !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax