Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

TOP 3 – cele mai mari indemnizații de șomaj în județul Alba. Clasamentul la nivel național

Publicat

bani lei monede

În ultimele două luni, la nivelul județului Alba, figurează peste 4.600 de persoane care beneficiază de ajutor de șomaj. Potrivit datelor furnizate pentru Alba24, de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, cea mai mare indemnizație de șomaj din județ este de 2.564 lei, pe care o primete o persoană care a activat în domeniul contabilității și auditului financiar. 

Totuși, la nivel național, indemnizațiile din județul Alba ”pălesc” în fața celor din Arad, Sibiu sau București. Într-un top realizat de jurnaliștii de la wall-street.ro cel mai mare ajutor de șomaj din România este în Arad, unde un fost director de societate comercială încasează lunar 15.824 lei. 

Următoarea indemnizație de șomer, din topul celor mai bine plătite din județul Alba, este de 2.236 de lei, pentru o persoană care a lucrat într-o țară din spațiul economic al Uniunii Europene. 

Pe locul trei, potrivit datelor furnizate de AJOFM Alba, este o indemnizație de 1.580 lei, pentru un cetățean care a activat în comerț. 

Topul transmis de reprezentanții instituției din Alba este închis de un șomer care primește, lunar, din partea statului, o indemnizație de 1.555 de lei. 

La nivel național, după Arad, se află Sibiul, unde o persoană care a ocupat funcția de director de societate comercială primește lunar 9.993 lei. Următoarele trei poziții sunt ocupate de București, unde trei cetățeni – manager de proiect, analist financiar și director comercial – primesc lunar 9.503 lei, 9.261 lei și respectiv 7.052 lei.

Topul național este închis de un manager de proiect, din Ilfov, care primește o indemnizație de 5.269 lei.

Potrivit datelor AJOFM Alba, până la sfârșitul lunii iulie erau înregistrați ca șomeri 218 absolvenți de studii liceale și universitare. Din cei 218 absolvenți aflați în evidența AJOFM Alba, 202 sunt absolvenți de studii liceale și post liceale, iar 16 sunt absolvenți de studii universitare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax