Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

TOP 3 – cele mai mari indemnizații de șomaj în județul Alba. Clasamentul la nivel național

Publicat


bani lei monede

În ultimele două luni, la nivelul județului Alba, figurează peste 4.600 de persoane care beneficiază de ajutor de șomaj. Potrivit datelor furnizate pentru Alba24, de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, cea mai mare indemnizație de șomaj din județ este de 2.564 lei, pe care o primete o persoană care a activat în domeniul contabilității și auditului financiar. 

Totuși, la nivel național, indemnizațiile din județul Alba ”pălesc” în fața celor din Arad, Sibiu sau București. Într-un top realizat de jurnaliștii de la wall-street.ro cel mai mare ajutor de șomaj din România este în Arad, unde un fost director de societate comercială încasează lunar 15.824 lei. 

Următoarea indemnizație de șomer, din topul celor mai bine plătite din județul Alba, este de 2.236 de lei, pentru o persoană care a lucrat într-o țară din spațiul economic al Uniunii Europene. 

Pe locul trei, potrivit datelor furnizate de AJOFM Alba, este o indemnizație de 1.580 lei, pentru un cetățean care a activat în comerț. 

Topul transmis de reprezentanții instituției din Alba este închis de un șomer care primește, lunar, din partea statului, o indemnizație de 1.555 de lei. 

La nivel național, după Arad, se află Sibiul, unde o persoană care a ocupat funcția de director de societate comercială primește lunar 9.993 lei. Următoarele trei poziții sunt ocupate de București, unde trei cetățeni – manager de proiect, analist financiar și director comercial – primesc lunar 9.503 lei, 9.261 lei și respectiv 7.052 lei.

Topul național este închis de un manager de proiect, din Ilfov, care primește o indemnizație de 5.269 lei.

Potrivit datelor AJOFM Alba, până la sfârșitul lunii iulie erau înregistrați ca șomeri 218 absolvenți de studii liceale și universitare. Din cei 218 absolvenți aflați în evidența AJOFM Alba, 202 sunt absolvenți de studii liceale și post liceale, iar 16 sunt absolvenți de studii universitare.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua: Prima probă, miercuri. MODELE de SUBIECTE, calendar și reguli pentru examen

Publicat

examen bac

Miercuri, 21 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019. Prima probă este cea scrisă, de Limba și literatura română. Probele orale încep în 27 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 3 septembrie. Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate