Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

TOP 3 – cele mai mari indemnizații de șomaj în județul Alba. Clasamentul la nivel național

Publicat


bani lei monede

În ultimele două luni, la nivelul județului Alba, figurează peste 4.600 de persoane care beneficiază de ajutor de șomaj. Potrivit datelor furnizate pentru Alba24, de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, cea mai mare indemnizație de șomaj din județ este de 2.564 lei, pe care o primete o persoană care a activat în domeniul contabilității și auditului financiar. 

Totuși, la nivel național, indemnizațiile din județul Alba ”pălesc” în fața celor din Arad, Sibiu sau București. Într-un top realizat de jurnaliștii de la wall-street.ro cel mai mare ajutor de șomaj din România este în Arad, unde un fost director de societate comercială încasează lunar 15.824 lei. 

Următoarea indemnizație de șomer, din topul celor mai bine plătite din județul Alba, este de 2.236 de lei, pentru o persoană care a lucrat într-o țară din spațiul economic al Uniunii Europene. 

Pe locul trei, potrivit datelor furnizate de AJOFM Alba, este o indemnizație de 1.580 lei, pentru un cetățean care a activat în comerț. 

Topul transmis de reprezentanții instituției din Alba este închis de un șomer care primește, lunar, din partea statului, o indemnizație de 1.555 de lei. 

La nivel național, după Arad, se află Sibiul, unde o persoană care a ocupat funcția de director de societate comercială primește lunar 9.993 lei. Următoarele trei poziții sunt ocupate de București, unde trei cetățeni – manager de proiect, analist financiar și director comercial – primesc lunar 9.503 lei, 9.261 lei și respectiv 7.052 lei.

Topul național este închis de un manager de proiect, din Ilfov, care primește o indemnizație de 5.269 lei.

Potrivit datelor AJOFM Alba, până la sfârșitul lunii iulie erau înregistrați ca șomeri 218 absolvenți de studii liceale și universitare. Din cei 218 absolvenți aflați în evidența AJOFM Alba, 202 sunt absolvenți de studii liceale și post liceale, iar 16 sunt absolvenți de studii universitare.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

DNA a deschis dosar penal in REM pentru posibilă fraudă cu fonduri europene, în cazul dezvăluirilor despre Dan Barna

Publicat

Procurorii DNA ar fi deschis dosar penal in rem, în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna. Anchetatorii vizează o posibilă fraudare a fondurilor europene, potrivit G4Media.ro. Surse apropiate anchetei au explicat că dosarul clasat de DNA structura teritorială Alba ar fi cuprins doar o mică parte din cele dezvăluite de Rise Project. La rândul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ORIONIDELE: Fenomen spectaculos pe cerul României. 25 de stele căzătoare pe oră, în medie, în această noapte

Publicat

În noaptea de luni spre marți este maximul curentului de meteori Orionide. Vor putea fi observate circa 20 de stele căzătoare, într-o oră. Curenţii meteorici mai poartă denumirea populară şi de „ploaia de stele căzătoare”. Denumirea are ca sursă de inspiraţie un punct luminos, ca o stea, ce pare că se desprinde de pe bolta […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Intervenție a pompierilor cu autoscara, în centrul orașului Alba Iulia, după apel la 112

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemați să intervină, luni seara, în centrul orașului, la Blocul 280. Din primele date, o persoană în vârstă nu răspundea la telefon, astfel că salvatorii au intervenit cu o autoscară. La fața locului s-au deplasat și echipaje de ambulanță și descarcerare. Potrivit IPJ Alba, sesizarea a venit în cazul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mamele vor putea câștiga bani în concediul de creștere a copilului, ca bone

Publicat

Femeile care se află în concediu de creștere a copilului vor putea câștiga bani din meseria de bonă. Dacă aleg să îngrijească și alt copil, pe lângă al lor, vor putea să-și majoreze veniturile. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat. Potrivit proiectului, mamele “care au unul sau doi copii și beneficiază de concediu de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate