Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

TOPUL calității vieții în 2019: Ce orașe din România au intrat în clasamentul mondial

Publicat


calitate viata top orase

Patru orașe din România sunt incluse în clasamentul mondial privind calitatea vieții în 2019. Este vorba de Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și București.

Indicele de calitate a vieții (mai mare este mai bun) este o estimare a calității globale a vieții prin utilizarea unei formule care ține cont de indicele puterii de cumpărare (mai mare este mai bine), indicele de poluare (inferior este mai bun), indicele costului vieții (mai mic este mai bun), indicele climatic (mai mare este mai bine) și indicele de siguranță (mai mare este mai bun), potrivit numbeo.com.

Potrivit topului pentru anul 2019, Cluj-Napoca ocupă primul loc în clasamentul național. În topul mondial, acesta se clasează pe poziția 106 din 226. Timișoara ocupă locul 126, Iași 143, iar București se situează abia pe poziția 168.

Astfel, Cluj-Napoca depășește orașe precum Miami (108), Toronto (110), Bruxelles (111), Madrid (112) sau Los Angeles (113). La rândul său, Timișoara (126) surclasează, printre altele, Barcelona (135) și New York-ul (140).

Orasul Iași (143) întrece Milano (158), Atena (160), Londra (163) și Paris, în timp ce București (168) depășește, printre altele, Buenos Aires (178) sau Roma (185).

Clasamentul național și indicii:

top calitatea vietii orase romania

Pe primul loc în topul mondial se află Canberra (Australia), urmat de Eindhoven (Olanda), Raleigh (SUA) și Adelaide (Australia).

TOP 10 orașe din lume cu cea mai bună calitate a vieții:

1. Canberra, Australia

2. Eindhoven, Olanda

3. Raleigh, Statele Unite ale Americii

4. Adelaide, Australia

5. Zurich, Elveția

6. Madison, Statele Unite ale Americii

7. Brisbane, Australia

8. Wellington, Noua Zeelandă

9. Columbus, Statele Unite ale Americii

10. Charlotte, SUA

La polul opus, orașul cu cea mai proastă calitate a vieții este Caracas (Venezuela), care se clasează pe locul 226.

Iată și ultimele 10 orașe din topul mondial:

226. Caracas, Venezuela

225. Lagos, Nigeria

224. Dhaka, Bangladesh

223. Beijing, China

222. Manila, Filipine

221. Rio de Janeiro, Brazilia

220. Jakarta, Indonezia

219. Nairobi, Kenya

218. Ho Chi Minh City, Vietnam

217. Shanghai, China


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Declarația unică se modifică pentru a include câștigurile din criptomonede. Ce venituri trebuie să declari și când

Publicat

anaf ajfp finante alba

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020. În anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate. Declarația fiscală unică va suferi, din acest motiv, mici modificări pentru a include și veniturile din tranzacționarea criptomonedelor. Termenul de depunere a declarației […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Serviciul Român de Informații – SRI face angajări. LISTA posturilor disponibile și condiții obligatorii

Publicat

sri

Serviciul Român de Informații (SRI) face în aceasta perioadă angajări. Compatibili pentru o posibilă carieră în cadrul serviciului secret sunt specialiștii în IT, traducătorii care cunosc o limbă străină de interes precum: arabă, rusă, chineză, germană sau maghiară.  De asemenea, SRI caută psihologi, medici și infirmieri.   Lista completă cu categoriile de specialişti / personal pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate