Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TOPUL celor mai mari pârtii de schi din țară: VEZI pe ce loc se află cele din ALBA și care e cea mai nouă pârtie din România

Publicat

Un top al celor mai mari pârtii de schi din țara noastră, bazat pe date obținute de la Autoritatea Națională de Turism (ANT), a fost realizat recent de ziarul Gândul. Conform acestui top, pârtiile din județul Alba, cu lungimi de peste 1.200 m, ocupă locurile 18, 19 și 28 și se află în Munții Șureanu și Sebeșului. Pe primul loc se situează pârtia Drumul Roșu, din Poiana Brașov, cu o lungime de 4.752 m, iar pe ultimul, pârtia Gondolă din Bucegi, care are doar 150 m.Județul Alba face parte din lista județelor cu cele mai mari pârtii de la noi din țară, cu un total de 10.1 km. Astfel, pârtia Curmătura 1, din Munții Șureanu, are 1.700 m ocupă locul 18, pârtia Aușel 1- A1 din Munții Sebeșului, ce are 1.650 m, locul 19, iar pârtia Șureanu 2, care are 1.200 metri, se află pe locul 28, din cele 151 de pârtii existente.

Pe primul loc în topul județelor cu cele mai mari pârtii din România, se află județul Brașov, care își încântă turiștii cu pârtia Drumul Roșu, de 4.752 metri, din Poiana Brașov, urmată de pârtia Sulinar, care, deși amplasată în aceeași locație, are 3.394 metri. Locul al treilea pe podium îl ocupă pârtia Dealul Negru, din Vatra Dornei, jud. Suceava, care are o lungime de 3.000 de metri.

La polul opus, ultimele locuri ale topului sunt ocupate de pârtia din localitatea Moneasa, jud. Arad, care are doar 180 m, urmată de cea pentru începători, de 173 m, situată în Sinaia, jud. Prahova, dar și de pârtia Gondolă din Masivul Bucegi, jud. Prahova, care e recunoscută drept cea mai mică pârtie din țara noastră, cu doar 150 m lungime.

Cea mai nouă pârtie de schi din România

De asemenea, cea mai nouă pârtie de schi din România, a fost inaugurată vineri, la Gura Humorului (jud. Suceava). Pârtia Şoimul II are o lungime de 500 de metri şi, cu ocazia primei zile în funcţionare, turiştii au avut avea acces gratuit nu doar aici, ci pe întreg domeniul schiabil de la Gura Humorului, respectiv şi pe pârtia Şoimul.

Pârtia Şoimul împarte acelaşi punct de plecare cu Şoimul II, are o lungime de 1.462 de metri şi a fost inaugurată la începutul anului 2010, după o investiţie de 11 milioane de euro. Aceasta este dotată cu telescaun, cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada şi o instalaţie pentru nocturnă. Şoimul ocupă locul 23 în topul celor mai mari pârtii din România. Tarifele sale sunt de 10 – 15 lei pe urcare, în funcţie de zi, acestea incluzând şi coborârea pentru cei care nu schiază sau nu se dau cu snowboardul la întoarcere. Cu 50 de lei, poţi achiziţiona o cartelă care asigură şase urcări în timpul săptămânii sau patru în weekend, iar cu 600 de lei poţi urca de 150 de ori în timpul săptămânii şi de 100 de ori în weekend.

În România, există în prezent 151 de pârtii omologate, a căror lungime totală abia depăşeşte 135 de kilometri.

Sursa: gandul.info

Foto: Facebook/Pârtia de schi Şoimul, Gura Humorului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Traveller

    sâmbătă, 01.02.2014 at 15:28

    Asadar intreaga tara are mai putini km de pirtii decit unele din statiunile Austriei! Dezamagitor nu, pentru o tara cu relief montan ? Ca sa nu mai vorbim de preturi, ori infrastructura. Atunci unde sa mai gasim placerea schiului la noi odata ce ai gustat din ” bunatatile” altora ? De aceea in fiecare iarna romanii „emigreaza ” in alte tari pentru turism montan cheltuind sume imense care ies din economia Romaniei. Pacat dar adevarat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax