Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TOPUL orașelor cu cei mai mulți șomeri din județul Alba, înregistrați la AJOFM. Blajul, pe primul loc, Alba Iulia, pe ultimul


Publicat

Alba Iulia este orașul cu cea mai mare populație și cei mai puțini șomeri înregistrați la AJOFM, din județul Alba. Deși beneficiază de prezența multor investitori autohtoni și străini, municipiul Sebeș se află pe locul 4 în topul orașelor cu cei mai mulți șomeri. Locuri fruntașe în top ocupă și Aiudul și Ocna Mureș, în timp ce Blajul, orașul în care concernul Bosch a deschis trei fabrici de piese auto, ocupă primul loc în top, cu peste 12% din populația între 18 și 62 de ani fără un loc de muncă.

Topul orașelor cu cei mai mulți șomeri din județul Alba:

Blaj – 12,64% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 13.537, numărul șomerilor 1.711

Ocna Mureș – 7,82% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 9.437, numărul șomerilor 738

Aiud – 7,06% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 17.881, numărul șomerilor 1.263

Sebeș – 6,36% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 19.787, numărul șomerilor 1.259

Zlatna – 6,23% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 5.203, numărul șomerilor 324

Cîmpeni – 6,19% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 5.038, numărul șomerilor 312

Baia de Arieș – 5,88% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 2.842, numărul șomerilor 167

Abrud – 4,96% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 3.913, numărul șomerilor 194

Cugir – 4,03% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 18.011, numărul șomerilor 726

Teiuș – 3,88% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 4.712, numărul șomerilor 183

Alba Iulia – 3,8% – Populația stabilă între 18 și 62 de ani: 49.854, numărul șomerilor 1.892

Comparativ cu luna ianuarie a anului 2014, numărul șomerilor a înregistrat o ușoară scădere în toate orașele cu excepția orașului Zlatna. Iată câți șomeri erau înregistrați în ianuarie: Alba Iulia (1973 persoane), Blaj (1784 persoane), Sebeş (1326 persoane), Aiud (1296 persoane), Ocna Mureş (762 persoane), Cugir (750 persoane), Zlatna (343 persoane), Câmpeni (337 persoane).Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. mda

    luni, 31.03.2014 at 20:28

    Mai tineti minte stirile de pe plan national cu „Sebes, orasul fara someri”?? Prostimea a crezut…

  2. ee

    marți, 17.03.2015 at 07:17

    Fata de luna ianuarie, s-au angajat oamenii sau nu mai beneficiaza de ajutorul de somaj ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Danemarca, prima ţară din Europa care a anunţat că renunţă definitiv la AstraZeneca. Momente dramatice la conferința de presă

Publicat

Danemarca renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 din cauza efectelor sale secundare „rare, dar grave,” au anunţat miercuri autorităţile sanitare din această ţară.

Astfel, Danemarca devine prima ţară din Europa care renunţă la vaccinul produs de AstraZeneca, notează Le Figaro.

„În ciuda opiniilor autorităţii europene de reglementare şi ale OMS în favoarea utilizării acestui ser, campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate, Soren Brostrom.

Aproximativ 150.000 de persoane care au primit prima doză de ser vor primi un alt vaccin la rapel, potrivit autorităţilor daneze.

Momente dramatice în timpul conferinței de presă

Conferința de presă de astăzi a fost întreruptă când Tanja Erichsen, directorul Departamentului de Farmacovigilență al Agenției Daneze pentru Medicamente, a căzut brusc în timp ce Brostrom prezenta decizia de a renunța la vaccin.

Brostrom a sărit să îi acorde asistență, moment în care toate semnalele TV au fost întrerupte. La scurt timp după aceea Erichsen a părăsit conferința de presă pe cont propriu.

Agenția Daneză pentru Medicamente a scris ulterior pe Twitter că aceasta a leșinat și că se simte bine:

„Șefa noastră de farmacovigilență, Tanja Erichsen, a leșinat în timpul conferinței de presă de astăzi. Este din nou conștientă și se simte bine în aceste condiții, dar, din motive de siguranță, se va deplasa cu ambulanța la o cameră de urgență pentru a fi verificată.

Astra Zeneca – Reacții adverse rare, dar grave

Tot Danemarca a fost prima ţară din Europa care a suspendat camapania de vaccinare cu AstraZeneca pe 11 martie, ca o măsură de precauţie. Decizia a venit după apariţia cazurilor severe de cheaguri de sânge – şi chiar decese suspecte – la persoanele care au fost vaccinate anterior împotriva Covid-19 cu acest ser.

Două cazuri de tromboză gravă, inclusiv un deces, s-au înregistrat în Danemarca la persoanele imunizate cu AstraZeneca, care nu aveau alte probleme de sănătate.

Franţa, Germania sau Norvegia au suspendat temporar vaccinarea cu serul AstraZeneca. De asemenea, Africa de Sud a suspendat campania în februarie, deoarece eficacitatea serului era pusă la îndoială în faţa variantei care circula în ţară. Pe de altă parte, Statele Unite şi Elveţia nu au autorizat încă vaccinul. Este şi cazul Venezuelei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: BCR Alba se mută în complexul comercial ”Mercur City Center” Alba Iulia, din 19 aprilie. Cum arată clădirea

Publicat

BCR Alba se mută din 19 aprilie în noul sediu situat în ”Mercur City Center” de pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia. 

Clienții băncii au primit miercuri mesaje prin SMS în care sunt anunțați despre acest lucru.

”Mercur City Center” este un complex comercial situat în centrul municipiului Alba Iulia, amenajat în spațiul fostului magazin ”Unirea”.

Modernizarea este aproape de finalizare. Centrul comercial va găzdui cafenele, restaurante și magazine ale unor retaileri cunoscuți.

Accesul auto și pietonal se va realiza din strada Calea Moților și Tudor Vladimirescu.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Accident în lanț la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, pe pasarela de la Partoș

Publicat

Un accident rutier a avut loc miercuri după-amiaza, pe pasarela din cartierul Partoș, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș. În zonă traficul rutier a fost îngreunat. 

Un cititor Alba24 care a trecut prin zonă a surprins pe o filmare urmările evenimentului rutier care s-a produs pe pasarelă, pe sensul de mers Alba Iulia – Sebeș.

Autovehiculele implicate au oprit mai apoi pe strada Regimentul V Vânători din Partoș, pentru evaluarea pagubelor. Este vorba despre trei autoturisme și o autoutilitară.

La fața locului a ajuns și un echipaj de la Poliția rutieră.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele PLUS Alba, Mihail David, a fost numit vicepreședinte al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

Mihail David a fost numit vicepreședinte al Gărzii Naționale de Mediu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, în data de 12 aprilie (luni). 

Acesta a absolvit Facultatea de Istorie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În prezent, este director general adjunct la o firmă din domeniul transportului de marfă și logistică.

Activează de 14 ani ca voluntar în mediul ONG, în cadrul unor proiecte sociale, culturale și de sănătate publică.

Este președintele filialei PLUS Alba.

Numirea s-a făcut în urma negocierilor de la nivelul alianței de guvernare USR PLUS-PNL-UDMR,  postul de vicepreședinte al Garzii de Mediu  revenind PLUS.

Consiliul Național al PLUS l-a validat pe Mihail David pentru a ocupa funcția.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate