Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Topul ţărilor europene cu cele mai multe persoane de peste 65 de ani sănătoase. Pe ce loc se află România

Publicat

Opt ţări europene au raportat procente de peste 50% din persoanele în vârstă de 65 de ani și peste această vârstă care trăiesc în orașe cu o stare de sănătate bună sau foarte bună. România se află pe locul 22, în coada listei.

La nivelul Uniunii Europene, în 2021, 43% dintre persoanele în vârstă de 65 de ani și peste care locuiau în orașe au declarat că aveau o stare de sănătate bună sau foarte bună. Acest procent a fost cu 2 puncte procentuale (pp) mai mare decât media națională pentru toate persoanele din această grupă de vârstă (41%), potrivit Eurostat.

Opt state membre ale UE au raportat procente de peste 50% din persoanele în vârstă de 65 de ani și peste această vârstă care trăiesc în orașe cu o stare de sănătate bună sau foarte bună. Este vorba despre Irlanda (66%), Suedia (64%), Belgia (60%), Olanda, Luxemburg, Danemarca, Finlanda și Austria.

Pe de altă parte, cele mai mici proporții au fost înregistrate în Lituania (11%), Letonia (15%) și Portugalia (21%).

România se află în coada listei, pe locul 22.

Dintre țările UE, cea mai mare diferență în ceea ce privește proporția persoanelor în vârstă care trăiesc în orașe și care raportează o stare de sănătate bună sau foarte bună în comparație cu media națională a fost înregistrată în Slovenia (+7 pp față de media națională), urmată de Bulgaria și Croația (+5 pp).

În schimb, diferența a fost cea mai mică în Luxemburg (-2 pp), Țările de Jos și Franța (-1 pp). În aceste țări, proporția persoanelor în vârstă de 65 de ani și peste care au raportat o stare de sănătate bună sau foarte bună a fost mai mică în orașe decât la nivel național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax