Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tot ce trebuie să știți despre lăzile și combinele frigorifice (P)

Publicat

Ce au în comun combine frigorifice și hârtia igienică? Amândouă au fost mărfuri epuizate de la sfârșitul lunii martie anul trecut.

Pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit în întreaga lume, cumpărătorii au intrat în panică în legătură cu disponibilitatea alimentelor, s-au îngrijorat că magazinele alimentare se vor închide și au încercat să limiteze numărul de ori în care trebuiau să iasă din casă pentru a face cumpărături.

Ca răspuns, mulți oamni au ieșit în oraș (sau pe internet) în căutare de lăzi sau combine frigorifice, pentru a păstra cantități mari de alimente. Și apoi, așa cum au vrut cererea și oferta (împreună cu complexitatea importurilor internaționale în timpul unei pandemii globale), acestea s-au epuizat aproape peste tot!

Încet-încet, încep să fie reaprovizionate și, având în vedere că unii dintre noi se întreabă dacă nu cumva vom vedea o a doua serie de comenzi în primăvară, ne-am gândit că acum ar fi un moment bun să aruncăm o privire mai atentă.

Ce este o ladă frigorifică și cine ar trebui să își ia una?

Este ca un cufăr mare cu comori. O ladă sau combină frigorifică congelator uriaș care se deschide de sus și are loc pentru o mulțime de alimente. Aveți nevoie de una? Nu, dacă vă place să faceți cumpărături des și mâncați în principal alimente proaspete.

Dar dacă faceți cumpărături în cantități mari (fie pentru a economisi bani, fie pentru a vă asigura că nu vă veți trezi niciodată spunând „nu mai este nimic în frigider pentru cină”), aceste combine frigorifice pot fi un mare confort.

Cu unul dintre aceste congelatoare în subsol sau în garaj, puteți investi într-o întreagă halcă de carne de vită și să o împărțiți în porții de mărimea cinei sau să cumpărați un sac de porumb vara și să îl congelați pentru a-l mânca iarna.

Vânătorul sau pescarul din gospodăria dumneavoastră poate aduce acasă captura zilei pentru a o depozita pe termen lung.

Cel mai bun lucru la lăzile frigorifice, spre deosebire de modelele de combine frigorifice verticale, care au o ușă care se deschide ca un frigider și rafturi în interior (și care, de asemenea, au înregistrat o creștere a cererii în primăvară), este că pot conține mult mai multe alimente.

Ele au destul de multe spații mari, larg deschise, cu excepția, poate, a câtorva coșuri suspendate detașabile sau separatoare.

Cu toate acestea, țineți cont de faptul că acest lucru înseamnă că pot fi greu de organizat. Acea pungă de fasole congelată despre care știți că se află undeva în ladă poate fi îngropată în partea de jos, unde este atât greu de găsit, cât și de ridicat. Atunci când aveți o ladă frigorifică, trebuie să marcați bine alimentele și să dezvoltați un sistem de organizare.

Avantajele și dezavantajele lăzilor frigorifice

  • Sunt relativ ieftine: Puteți cumpăra una mică pentru câteva sute de lei.
  • Vor avea un impact mai mic asupra facturii de electricitate decât cele de tip vertical.
  • Alimentele sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta arsuri de îngheț într-o ladă frigorifică, față de un alt tip de congelator.
  • Lăzile frigorifice au o amprentă mare. Este puțin probabil ca una să încapă ușor în bucătăria dvs. și probabil că va trebui să găsiți loc în subsol sau chiar în garaj.
  • Ele pot fi greu de organizat.
  • Nu au cicluri de dezghețare automată. Deși acest lucru le ajută să rămână foarte reci, înseamnă că, ocazional, va trebui să le dezghețați, ceea ce cu siguranță nu este o sarcină amuzantă.

3 lucruri de luat în considerare, înainte de a cumpăra o ladă frigorifică

  • Unde o veți păstra? Probabil că nu o puteți ține în bucătărie. Dacă plănuiți să depozitați lada frigorifică în cămară sau pe hol, luați în considerare nu numai cât spațiu va ocupa, ci și cum va arăta. Dacă intenționați să îl puneți într-un garaj neîncălzit sau într-un subsol fără aer condiționat, verificați specificațiile aparatului pentru a afla care sunt limitările de temperatură; multe dintre ele vor fi marcate cu mențiunea „Gata pentru garaj”, ceea ce înseamnă, în general, că pot rezista la temperaturi cuprinse între -17° și 40° C.
  • Care sunt caracteristicile de siguranță? Vă recomandăm să cumpărați un congelator cu un sistem de închidere de siguranță, pentru a ține copiii afară. Gândiți-vă ce s-ar putea întâmpla dacă un puști s-ar duce să scotocească după o înghețată care este ascunsă în partea de jos a lăzii. O altă caracteristică de siguranță foarte bună este o alarmă de temperatură care sună dacă ușa a fost lăsată deschisă sau dacă temperatura a depășit pragul de îngheț, punând în pericol alimentele.
  • Are vreo caracteristică organizatorică? Pentru a împiedica lada să devină un sertar de gheață cu gunoaie, căutați una care are coșuri (cel puțin două) care vă pot ajuta să depozitați alimentele. O lumină interioară este, de asemenea, binevenită, deoarece vă permite să vedeți în interior pentru a aranja lucrurile și a scoate ceea ce aveți nevoie.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax