Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Tot mai mulți șoferi prinși la volan, în Alba, sub influența alcoolului, de către poliţişti

Publicat

Tot mai mulți șoferi sunt prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice. În ultimele trei zile, mai multe persoane au fost sancţionate din această cauză, de poliţişti.

Luni seara, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din Aiud au oprit pentru control, pe strada Tudor Valdimirescu din Aiud, un autoturism condus de un cetățean de 50 de ani, din Câmpia Turzii. Vizibil amețit de aburii alcoolului, acesta a fost pus să sufle în aparatul etilotest. Din cauza stării în care se afla, bărbatul nu a putut realiza testarea, asa că poliţiştii l-au condus pe bărbat la Spitalul Municipiului Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatul a fost de 2,15 gr.‰. Bărbatul de 50 de ani este cercetat acum sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibație alcoolică în sânge peste limita legală.

Sub aspectul aceleiași infracțiuni este cercetat și  un bărbat de 47 de ani din Alba Iulia. Acesta a fost oprit în trafic marți dimineața, pe raza orașului Abrud. Rezultatul aparatului etilotest a arătat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Abrud, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În aceeași situație s-a aflat și un bărbat de 62 de ani din Ciugud. Șoferul a fost oprit, marți, pe DJ 107B în zona Sântimbru, de către Poliția Rurală Galda de Jos. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar pentru infracţiunea de “conducerea pe drumurile  publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală”.

Nici ziua de miercuri nu a fost lipsită de șoferi băuţi la volan. În jurul orei 1.30, o echipă de polițiști din Aiud, au identificat pe raza localității Lopadea Nouă un bărbat de 40 de ani, domiciliat în aceeași comună, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Solicitările polițiștilor cu privire la testarea cu aparatul etilotest au rămas fără rezultat. Bărbatul a refuzat, fiind astfel condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax