Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tot mai multe persoane tinere din judeţul Alba, diagnosticate cu hipertensiune arterială

Publicat

 

„Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale” este marcată, în judeţul Alba, de o serie de campanii de informare iniţiate de Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Crucea Roşie. 

La Alba Iulia, Aiud şi Sebeş, în perioada 17- 31 mai, se desfăşoară acţiuni de măsurare a tensiunii arteriale, în mod gratuit, de către voluntarii Crucii Roşii. La Ighiu, activitatea va fi susţinută de asistentul comunitar de la primărie.

Campania este susţinută şi de datele statistice comunicate pentru perioada 2007-2010, din care se observă o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de hipertensiune arterială, la nivelul judeţului Alba.

Anul trecut au fost înregistrate peste 45.000 de persoane bolnave de hipertensiune arterială. Cele mai multe cazuri noi de boală au fost descoperite la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 65 de ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax