Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Toți preoții catolici din România pot să ierte femeile care au făcut avort. Decizie anunţată de Papa Francisc

Publicat

Papa FranciscPapa Francisc a extins luni, pe termen nedefinit, pentru toți preoții catolici, puterea de a ierta avorturile, un drept rezervat anterior pentru episcopi sau anume duhovnici, transmite Reuters.

Francisc, al cărui mandat papal este caracterizat de o mai iertătoare și incluzivă Biserică Catolică, a făcut anunțul într-un document cunoscut ca „scrisoarea apostolică”.

El a spus că a vrut să „reafirme pe cât de puternic poate că avortul este un păcat grav, acesta punând capăt unei vieți inocente”, dar și că „nu există pacat pe care mila Domnului să nu-l acopere și să-l curețe când vede o inimă a păcătosului ce caută să se reconcilieze cu Dumnezeu”.

Francisc dăduse deja temporar tuturor preoților puterea să ofere ceea ce este cunoscută drept „iertarea sacramentală” pentru avorturi în timpul Anului Sfânt dintre 8 decembrie și 20 noiembrie, dar tonul solemn al scrisorii papale de luni sugerează că schimbarea va ține cel puțin pe timpul cât va fi papă.

În învățăturile Bisericii Catolice, avortul este un păcat atât de mare încât cele care îi fac și cei care îl efectuează atrag excomunicarea imediată până când este absolvit prin confesiune.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax