Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Toyota recheamă în service milioane de automobile. Defecţiuni la sistemul electric şi de pornire a motorului şi la scaune

Publicat

Cel mai mare producător de automobile la nivel mondial, Toyota, a rechemat în service milioane de automobile, pentru verificări şi reparaţii. Printre modelele cu probleme sunt Yaris şi RAV4. Defecţiunile sunt diverse, vizând cablurile electrice, scaunele sau sistemul de pornire a motorului.

Potrivit unui email transmis de Toyota şi citat de Bloomberg, sunt prevăzute cinci rechemări pentru probleme diferite şi vizează 27 de modele Toyota, un model Pontiac şi un Subaru. Numărul total de vehicule care trebuie verificate şi reparate se ridică la 6,39 milioane.

Grupul japonez a subliniat că nu are cunoştinţă despre răniţi sau victime omeneşti ca urmare a problemelor care au determinat rechemările.

Toyota şi-a îmbunătăţit în ultimii ani procesele de control intern şi procedurile de rechemare, după scandalul din 2009-2010, când producătorul japonez a fost nevoit să cheme pentru reparaţii peste 10 milioane de maşini şi a fost amendat de autorităţi pentru că ar fi încercat să ascundă anumite informaţii privind automobilele defecte.

General Motors, cel mai mare producător auto american, a lansat recent o campanie de rechemare care vizează peste 2,6 milioane de autovehicule, defecţiunile cauzând numeroase accidente, cu 13 morţi. Compania americană este acuzată că a avut cunoştinţă de probleme încă din 2001, dar a evitat să acţioneze din cauza costurilor ridicare presupuse de remedierea defectelor.

Acţiunile Toyota s-au prăbuşit cu până la 5% pe bursa de la Tokyo după anunţ, dar au revenit ulterior, afişând un declin de 3,8% faţă de închiderea din şedinţa anterioară.

Toyota a plătit în luna martie o amendă de 1,2 miliarde de dolari în Statele Unite, pentru a stinge investigaţiile guvernului privind defecţiunile automobilelor şi campaniile de rechemări. Compania a admis neregulile şi s-a supus evaluării de către auditori independenţi care vor urmări practicile de raportare a problemelor de siguranţă.

Toyota a fost cel mai mare producător auto din lume în 2012 şi 2013, devansând General Motors şi Volkswagen.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax