Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Trabucul Bihorean”: Percheziţii domiciliare în Alba şi Bihor. Sunt vizate 14 persoane acuzate de contrabandă cu ţigări

Publicat

Poliţiştii din cadrul IPJ Alba au iniţiat, joi, începând cu ora 6.00 dimineaţa, 20 de percheziţii la locuinţe şi societăţi comerciale din judeţele Alba şi Bihor. Un grup de 14 persoane sunt învinuite de săvârşirea unor acte de comerţ cu ţigări de contrabandă.

Potrivit IPJ Alba, în judeţul nostru Alba au fost operate cinci percheziţii în mai multe localităţi din zona Munţilor Apuseni.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba

20 de percheziţii simultane organizate de poliţiştii din Alba pentru soluţionarea unui dosar penal privind acte ilegale de comerţ cu ţigări

„În cursul zilei de azi, 3.11.2011, începând cu ora 6.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 20 de percheziţii domiciliare la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza mai multor localităţi din judeţele Bihor (15) şi Alba (5), aparţinând unui număr de 14 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzãtor ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.
În urma datelor şi informaţiilor obţinute cu privire la săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări de contrabandă, ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au extins cercetările efectuate în unele cauze aflate în lucru şi la data de 2.05.2011 au înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, un dosar penal pentru contrabandă cu ţigări.
Din cercetările efectuate în cauză ofiţerii de poliţie au stabilit faptul că în perioada mai 2011 – octombrie 2011, un număr de 14 persoane, domiciliate în judeţele Bihor şi Alba, au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzãtor ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.
Astfel, pe baza probelor administrate în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 296¹ lit. l din Legea numărul 571/2003 privind Codul Fiscal, modif. şi compl. cu O.U.G. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi de art. 270 pct. 3 din Legea numărul 86/2006 privind Codul Vamal, modif. şi compl. cu O.U.G. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale faţă de cele 14 persoane.
Pentru soluţionarea dosarului penal, în cursul zilei de 03.11.2011, începând cu ora 0600, sunt efectuate simultan 20 de percheziţii domiciliare pe raza mai multor localităţi din judeţele Bihor (15) şi Alba (5), la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând celor 14 învinuiţi.

La acţiunea denumită „TRABUCUL BIHOREAN” participă 63 de poliţişti şi sunt folosite 17 autovehicule.

Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni şi cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, Serviciului de Operaţiuni Speciale Bihor şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Fraudelor.
Pe baza mandatelor de aducere cei 14 învinuiţi şi alte persoane vizate în cadrul anchetei vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
În data de 4.11.2011, învinuiţii care vor fi reţinuţi pentru o durată de 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, vor fi prezentaţi de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă”.

UPDATE, Ora 11.15:

Rezultate parţiale ale acţiunii organizate de I.P.J. Alba pentru soluţionarea unui dosar penal privind acte ilegale de comerţ cu ţigări

„În urma percheziţiilor organizate simultan de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în cursul zilei de azi, 03.11.2011, începând cu ora 6.00, în 20 de locaţii de pe raza judeţelor Bihor (15) şi Alba (5), până în acest moment au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor un număr de 72.510 ţigarete, 257 litri alcool, precum şi suma de 14.000 lei.
La una dintre locaţiile din municipiul Oradea, percheziţionate, a fost găsită o instalaţie improvizată folosită pentru contrafacerea băuturilor alcoolice”.

UPDATE, Ora 12.25: O parte dintre învinuiţii din cazul de contrabandă cu ţigări vor fi aduşi pentru audieri la sediul IPJ Alba. Urmează ca oamenii legii să îi prezinte şi pe restul învinuiţilor din dosar pentru care s-au efectuat percheziţii în judeţul Bihor.

UPDATE, Ora 13.30: Un grup de 10 persoane din Sohodol, Albac şi Nucet au fost aduse la audieri la sediul IPJ Alba. Raziile s-au desfăşurat în Câmpeni, Vadu Moţilor, Scărişoara şi Arieşeni. Poliţişti au confiscat şi o cantitate mare de alcool contrafăcut.

UPDATE 17.00 Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 79.500 ţigarete, care provin din contrabandă, 259 litri de alcool precum şi suma de 14.000 lei şi 300 de euro.
Pe parcursul anchetei a fost confiscată în total, cantitatea de 150.294 ţigarete, 299 litri alcool şi suma de 14.000 lei şi 300 de euro.

Dintre cei 14 învinuiţi, 13 au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, unul nefiind identificat până în prezent.
Cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanei care până în prezent nu a fost găsită precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 14.

Vom reveni cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax