Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TRABUCUL SÂRBESC: Arestare preventivă pentru unul din membrii grupării infracţionale. Alţi trei au interdicţia de a părăsi localitatea

Publicat

Cinci membri ai grupării infracţionale acuzate de contrabandă cu ţigări au fost prezentaţi, joi, cu propunere de arestare preventivă, Judecătoriei Alba Iulia. Este vorba despre două persoane din Timiş şi trei din judeţul Alba, pe numele cărora au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă pentru unul dintre inculpaţi, iar alţi trei au interdicţia de a părăsi localitatea.

Bărbatul arestat preventiv în acest dosar este Ironim Baci, domiciliat în Alba Iulia. Pe numele acestuia a fost formulată joi propunere de arestare în lipsă, deoarece nu a putut fi găsit. Baci a fost identificat, joi, de oamenii legii, pe raza municipiului Alba Iulia. Ceilalţi trei inculpaţi din dosar, care au interdicţia de a părăsi localitatea sunt Romeo Tică (Alba Iulia), Josic Mihajlo (Timişoara) şi Josic Zoran (Timişoara).

Membri grupării infracţionale au fost aduşi miercuri la sediul IPJ Alba pentru audieri în cadrul operaţiunii „Trabucul Sârbesc”. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat, miercuri, simultan, 22 de percheziţii domiciliare la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza mai multor localităţi din judeţele Timiş (5), Hunedoara (4) şi Alba (13), aparţinând unui număr de 19 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, respectiv din Republica Serbia.
Pe parcursul cercetărilor, pe baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au stabilit faptul că, în cursul anului 2011 – 2012, două dintre persoanele învinuite erau sprijinite în activitatea infracţională de un număr de 7 persoane în judeţul Alba şi colaborau în activitatea de comerţ ilicit, cu produse accizabile de contrabandă, cu 10 persoane din judeţele Hunedoara şi Timiş.
Având în vedere starea de fapt, cercetările au fost extinse, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 98.540 ţigarete, care provin din contrabandă, 87 litri de alcool 4.812 obiecte pirotehnice clasele I şi II precum şi 34 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute şi 27 de perechi pantofi sport, purtând însemnele ale unor cunoscute mărci internaţionale.
Pe parcursul anchetei, începută din anul 2011, a fost confiscată în total, cantitatea de 226.520 ţigarete provenite din contrabandă.
Dintre cei 19 învinuiţi, 14 au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, 5 nefiind identificaţi până în prezent.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax