Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TRABUCUL SÂRBESC: Percheziţii în Alba şi alte două judeţe pentru destructurarea unei reţele acuzate de contrabandă cu ţigări

Publicat

Poliţiştii au efectuat miercuri, începând cu ora 6.00 dimineaţa, 22 de percheziţii domiciliare în judeţele Alba, Timiş şi Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări infracţionale acuzate de contrabandă cu ţigări. Cazul este instrumentat de poliţişti din cadrul IPJ Alba.

Potrivit oamenilor legii, sunt vizate 19 persoane care întreprind activităţi de contrabandă cu ţigări. În judeţul Alba, percheziţiile au avut loc în Alba Iulia, Sebeş şi Ocna Mureş. Au mai fost căutate persoane din Orăştie, Timişoara şi din localităţile din apropiere de Timişoara, pentru a fi aduse la sediul IPJ Alba pentru audieri.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba: „În cursul zilei de azi, 18.01.2012, începând cu ora 6.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 22 de percheziţii domiciliare la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza mai multor localităţi din judeţele Timiş (5), Hunedoara (4) şi Alba (13), aparţinând unui număr de 19 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, respectiv din Republica Serbia.
Pe parcursul cercetărilor, pe baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au stabilit faptul că în cursul anului 2011 – 2012, două dintre persoanele învinuite erau sprijinite în activitatea infracţională de un număr de 7 persoane în judeţul Alba şi colaborau în activitatea de comerţ ilicit, cu produse accizabile de contrabandă cu 10 persoane din judeţele Hunedoara şi Timiş.
Având în vedere starea de fapt, cercetările au fost extinse, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete, faptă prev. şi ped. de art. 296^1 lit. l din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal modificat şi completat cu OUG nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, art. 26 Cod Penal,  rap. la art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, mod. şi compl. cu O.U.G. nr. 54/2010,  respectiv art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 modificată şi completată de OUG 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi faţă de cele 17 persoane.
În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, în cursul zilei de azi, 18.01.2012, începând cu ora 6.00, sunt efectuate simultan 22 de percheziţii domiciliare pe raza mai multor localităţi din judeţele Timiş (5 percheziţii), Hunedoara (4 percheziţii) si Alba (13 percheziţii), la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând celor 19 învinuiţi.
La acţiunea denumită TRABUCUL SÂRBESC, participă 74 de poliţişti, din care 60 din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de către 14 poliţişti din cadrul celorlalte inspectorate pe a căror rază de competenţă teritorială sunt efectuate percheziţiile, respectiv Timiş si Hunedoara.
Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi cu sprijinul D.G.I.P.I. – Serviciile de Informaţii şi Protecţie Internă Alba şi Timiş şi D.S.O.S. – Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba.
Pe baza mandatelor de aducere, cei 19 învinuiţi vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.”

UPDATE, Ora 10.20: Au fost aduse la sediul IPJ Alba 2 persoane din grupare, alte 9 fiind deja de dimineaţa la poliţie, pentru declaraţii. Urmează să mai ajungă şi alţi suspecţi, din judeţul Timiş,în judeţul 15.00, însă reprezentanţii IPJ Alba au precizat că o partea dintre aceştia nu au fost găsiţi la domicilii.

UPDATE, Ora 14.50: IPJ Alba a făcut următoarele precizări: „Au fost efectuate simultan 22 de percheziţii domiciliare pe raza mai multor localităţi din judeţele Timiş (4 percheziţii în municipiul Timişoara şi una în localitatea Bazoşi), Hunedoara (4 percheziţii în Orăştie) şi Alba (7 în Alba Iulia, 5 în Ocna Mureş şi una în Sebeş), la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând celor 19 învinuiţi.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 98.540 ţigarete, care provin din contrabandă, 87 litri de alcool 4.812 obiecte pirotehnice clasele I şi II precum şi 34 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute şi 27 de perechi pantofi sport, purtând însemnele ale unor cunoscute mărci internaţionale.
Pe parcursul anchetei, începută din anul 2011, a fost confiscată în total, cantitatea de 226.520 ţigarete provenite din contrabandă.
Dintre cei 19 învinuiţi, 14 au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, 5 nefiind identificaţi până în prezent.
Cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanelor care nu au fost găsite până în prezent precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 19 învinuiţi.”

UPDATE, Ora 15.30: Alţi trei învinuiţi au fost conduşi la sediul IPJ Alba. Este vorba despre trei persoane din judeţul Timiş. Potrivit IPJ Alba, instanţa va decide pentru câţi dintre ei vor fi date mandate de arestare preventivă. Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax