Connect with us
Publicitate

BLAJ

”Tradătorii încep să ardă, frate”: vorbele unui bărbat din Alba care a provocat un incendiu și privea focul. Ce s-a întâmplat

Publicat

”Tradătorii încep să ardă, frate!”, au fost cuvintele unui bărbat, din Alba, în timp ce privea cum sute de baloți de lucernă erau cuprinși de flăcări. Vorbele sale au fost înregistrate într-un video filmat de acesta, la scurt timp după ce a provocat intenționat un incendiu. 

Deși acesta a provocat incendiul cu mai mult timp în urmă, magistrații din Blaj au admis începerea judecății sale, în data de 3 mai 2022, pentru distrugere, dar și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Ce s-a întâmplat

Din motivarea instanței reiese, că între bărbatul trimis în judecată și un vecin exista un conflict mai vechi. Pe seama conflictului, la data de 13 noiembrie 2020 în jurul orei 23.00, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi avute cu persoana vătămată, inculpatul a pătruns în grădina acestuia, prin partea din spate a imobilului, după care, folosind o brichetă a incendiat baloții de lucernă.

Incendiul a cuprins toți baloții, anexa din lemn în care erau depozitați și s-a extins la alte bunuri aparținând persoanei vătămate, aflate în apropiere, respectiv o toaletă din lemn, o platformă tip remorcă și gardul din stâlpi de lemn cu sârmă ghimpată aflat în spatele anexei.

Inculpatul a rămas în preajma focului aproximativ 10 minute, timp în care, folosind telefonul său mobil marca ALLVIEW A5 READY, a fotografiat și filmat incendiul.

În timp ce efectua înregistrarea audio/video inculpatul a făcut următoarea afirmație: “Tradătorii încep să ardă, frate!  cu chibrit, acuma începe!…Avelos pace!” După cele 10 minute petrecute acolo, inculpatul s-a deplasat la domiciliul său, tot prin partea din spate a grădinii”, se arată în motivarea instanței.

Pompierii care au intervenit au stabilit că focul a fost pus intenționat.

Mai mult de atât, din câte se pare acesta deținea și o arma pentru care nu avea autorizație. ”La data de 16 noiembrie 2020, în jurul orei 16.00, inculpatul a predat organelor de poliție un pistol din metal de culoare negru, cu inscripția pe manșon ”BRUNI MOD. 92, kal. 9 mm, Made în Italy”, fară muniție, având atașată o vergea metalică pentru curăţare, armă pe care o deținea fără autorizație la locuința sa, într-o cutie din plastic de culoare neagră, într-un corp de mobilier din camera sa”, se mai arată în motivarea instanței.

Persoana păgubită s-a constituit parte civilă cu suma de 12.000 de lei.

În data de 3 mai, magistrații Judecătoriei Blaj au dispus începerea judecății pe numele bărbatului. Momentan nu a fost fixat un prim termen de judecată.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nebunul

    joi, 05.05.2022 at 06:17

    Ne vor ajunge oare azilele, pt. cati nebuni mai sunt liberi ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax