Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tradițiile populare și folclorul din Alba, puse în valoare cu bani de la AFCN. Au fost câștigate două proiecte pe aria Patrimoniu Imaterial

Publicat

Tradițiile populare și folclorul județului Alba vor fi puse în valoare anul acesta cu bani de la Administrația Fondului Cultural Național. În prima sesiune de finanțare din 2013, județul Alba a câștigat două proiecte în acest domeniu, depuse de Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba va primi aproape 77.000 lei de la AFCN în prima sesiune de finanțare din acest an, pentru continuarea proiectelor „Nunta în Transilvania”, ediția a III-a și „Din comoara satelor”, ediția a II-a.

Alte proiecte depuse de Asociația „Prietenii Muzeului Unirii” şi Asociația „Artă și Tradiții Meșteșugărești” Alba nu au câştigat finanţări, însă reprezentantul Petruța Pop va formula contestaţie în acest sens. Este vorba despre proiectul „Prăgșorul de la Bistra”, iniţiat de Asociația „Prietenii Muzeului Unirii”, care a primit 89.00 puncte şi alte trei aparţinând Asociației „Artă și Tradiții Meșteșugărești” Alba, condusă de Petruța Pop: „La gura sobei – Povestea casei străbunilor” – 87,66 puncte, „Reconstrucția portului tradițional din Cergău, Alba – restituire parțială a patrimoniului imaterial local” –  79,66 puncte și „Ferecatul Boului de la Lupu – Alba” – 75,50 de puncte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax