Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tradiţiile şi istoria locală din Alba, mai aproape de copii, în săptămâna „Școala Altfel”: Activităţi interactive cu tema „Patrimoniul de acasă”

Publicat

Cele 37 de expoziții etnografice din județul Alba, coordonate de Consiliul Județean Alba și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia au fost înscrise anul acesta în programul „Școala altfel”. Timp de o săptămână, acestea vor fi locul în care preșcolarii și școlarii din satele județului Alba vor desfășura activități educative dedicate patrimoniului local și tradițiilor.

Sub genericul „Patrimoniul de acasă”, cei mici, ghidați de cadrele didactice și custozii expozițiilor etnografice vor desfășura mai multe activități prin care vor descoperi costumul popular și monumentele istorice, valorificându-și totodată talentul, creativitatea și ingeniozitatea.

„Este o noua acțiune prin care Consiliul Județean Alba aduce tradițiile și istoria locală mai aproape de copii. Folosind materiale editate de Consiliul Județean în proiecte anterioare, cei mici vor învăța, într-un mod atractiv și distractiv, lucruri noi despre înaintașii lor și despre istoria locurilor în care trăiesc”, a declarat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Activitățile interactive realizate în această săptămână și ghidajele tematice le permit copiilor să dobândească noi cunoștințe istorice și etnografice, ajutându-i să înțeleagă diversitatea costumului tradițional sau ce este un monument istoric.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax