Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Traducătoarea Marily Le Nir, în vizită la CJ Alba. A contribuit la realizarea volumului „Istoria Județului Alba”

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit vizita traducătoarei Marily Le Nir, care are o activitate impresionantă de traduceri în limba franceză a literaturii românești. Aceasta și-a adus contribuţia și la realizarea volumului „Istoria județului Alba”, de curând publicat de CJ Alba, în care este ilustrată viața cotidiană din ani `30-`40.

Marily Le Nir  a tradus, de-a lungul anilor, autori precum Nicolae Steinhardt, Augustin Buzura, Eugen Simion, Norman Manea, Marta Petreu, Gabriela Adameșteanu sau Stelian Tănase.

Născută la Alba Iulia, în perioada interbelică, în familia unui profesor francez care a făcut parte din Misiunea Universitară Franceză din România, Marily Le Nir și-a trăit copilăria la Alba Iulia, unde și-a făcut și studiile primare.

„Prin această legătură de suflet cu județul Alba, doamna Le Nir ne-a ajutat foarte mult la realizarea <Istoriei județului Alba>, volum lansat nu de mult de către Consiliul Județean Alba, punându-ne la dispoziție o colecție deosebită cu fotografii ce ilustrează atât viața cotidiană din anii ‘30-’40 cât și multe evenimente importante petrecute în acea perioadă, în județul Alba.

Este un gest nobil pentru care am ținut să-i mulțumesc personal doamnei. Am discutat, de asemenea, și despre strângerea legăturilor culturale dintre județul Alba și Franța, prin colaborări între Universitatea din Alba Iulia sau Filiala Uniunii Scriitorilor și intelectualitatea franceză”, a declarat Ion Dumitrel, la finalul întâlnirii de miercuri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax