Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Trafic feroviar întrerupt între Orăştie şi Alba Iulia, după ce un camion a rupt un fir electric. Mai multe trenuri au avut întârzieri mari. O locomotivă a luat foc

Publicat

Un incident petrecut joi dimineaţa, în zona Haltei CFR Geoagiu, judeţul Hunedoara, în urma căruia un camion a a afectat linia electrică de contact pentru calea ferată, a blocat traficul feroviar de pe traseul Orăştie – Alba Iulia. Mai multe trenuri locale şi internaţionale au înregistrat întârzieri de sute de minute. Mai mult decât atât, locomotiva Diesel a unui tren internaţional a luat foc, în jurul orei 9.00, după ce responsabilii CFR au fost nevoiţi să o înlocuiască pe cea electrică.

Trenul internaţional afectat a fost 347 Viena – Bucureşti Nord, la care se intervenea, în jurul orei 9.30, pentru detaşarea locomotivei Diesel afectate şi înlocuirea acesteia, după ce prima a luat foc. Incendiul a pornit de la cabina mecanicului din locomotivă, în urma supraîncălzirii unui dispozitiv. Nu au fost înregistrate victime din rândul personalului CFR sau al călătorilor, iar incendiul a fost neutralizat în scurt timp. De la Şibot, trenul a fost tractat din nou de locomotiva iniţială, electrică, însă întârzierea călătorilor de până la momentul incidentului nu a mai putut fi recuperată. Este vorba de aproximativ 160 minute.

Alte trenuri afectate au fost:

– Accelerat 1829 Craiova – Cluj: 160 de minute

– 1816 Târgu Mureş – Timişoara: 15 minute

– 1831 Deva – Cluj: aşteptat să sosească la ora 10.55

– 2302 Simeria – Teiuş: peste două ore întârziere

– 2401 Blaj – Deva: oprit la Şibot şi reformat, vagoanele au fost ataşate trenului 2302

– 2304 – Deva – Teiuş – este posibil să fie anulat.

Informaţiile au fost puse la dispoziţie de reprezentantul CFR Călători din Alba Iulia, Cornel Suciu.

UPDATE, Ora 10.30: Trenul internaţional 347 Viena – Bucureşti Nord a trecut de Gara CFR Alba Iulia. Acesta a înregistrat o întârziere de 145 de minute. Cornel Suciu a precizat că sunt aşteptate şi celelalte trenuri menţionate, cu întârzieri mai mici şi că, până în jurul amiezei traficul feroviar va intra în regim normal.

Bulversarea traficului feroviar de călători şi de marfă pe magistrala de cale ferată 200 a fost cauzată de şoferul unui camion care a trecut cu bena autovehiculului ridicată, la trecerea din dreptul Haltei CFR Geoagiu, în jurul orei 6.50. A rupt firele de contact cu alimentare electrică a liniilor de cale ferată şi a părăsit locul faptei. A fost identificat ulterior şi va fi cercetat pentru distrugere din culpă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax