Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trafic în condiţii de iarnă, în județul Alba. Cum se circulă pe drumurile județene și naționale. Recomandări pentru șoferi

Publicat

SZA_orar_interpolat Pe drumurile din județul Alba se circulă în condiții de iarnă. Potrivit informațiilor primite duminică dimineața, în Alba nu au fost raportate drumuri blocate sau probleme în trafic. Condițiile meteorologice i-au determinat pe drumari să acționeze, peste 50 de utilaje de deszăpezire fiind scoase „la datorie”. Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele.

România se află sub coduri de iarnă grea şi acest lucru se vede şi în creşterea stratului de zăpadă de la oră la oră.

temp_judete_cf61f6te51ssue6ptdekkeltciaui0tj_154 Potrivit ANM, 11 judeţe din sud-estul ţării și municipiul București sunt, până duminică la ora 20.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol. Totodată, alte 12 judeţe din sud, est şi centru au fost avertizate cu cod galben.

În jumătatea de sud-est a ţării a nins toată noaptea de sâmbătă spre duminică, iar stratul de zăpadă a crescut văzând cu ochii. Cel mai înalt strat de zăpadă, duminică dimineaţă la ora 8.00, se înregistra în Masivul Bugegi, în apropiere de Predeal şi Sinaia – 130 de cm, potrivit ANM. La Bâlea Lac erau 86 cm, la Întorsura Buzăului sunt 60 cm, în Călimani 52 cm, la vârful Tarcu – 51 cm.

În țară, duminică dimineața la ora 9.30 se înregistrau 10 drumuri naționale închise din cauza viscolului și pe mai multe se circula cu mare dificultate.

Zăpada şi viscolul au dat peste cap şi traficul feroviar. Mai multe trenuri au fost anulate, din cauza condiţiilor meteo, în timp ce altele înregistrează întârzieri de zeci de minute. Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) a anulat 12 trenuri care circulau pe magistrala Bucureşti – Constanţa şi două trenuri pe relaţia Constanţa – Buzău. CFR transmite călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze la gara din localitatea de plecare despre circulaţia trenului în care au de gând să urce.

Pe drumurile din județul Alba se circulă în condiții de iarnă. Potrivit IPJ Alba, duminică dimineața nu se înregistrau probleme în trafic sau drumuri închise.

drum zapada rosia montanaPotrivit informațiilor transmise de directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ Alba, Dan Popescu, pe drumurile județene nu s-au raportat, până duminică la ora 10.00, probleme sau blocaje în trafic.

Dan Popescu a transmis că drumarii acționează pe drumurile din județ cu peste 50 de utilaje de deszăpezire cu lamă și de împrăștiat material antiderapant.

În zona montană din județ a început să ningă de sâmbătă, astfel că utilajele au fost scoase „la datorie”.

12575848_1106520192721797_1136560244_n UPDATE, ora 18.00: Un cititor Alba24 ne-a transmis faptul că a rămas înzăpezit cu mașina, la ieșire din localitatea Ponor, pe DJ705C. Potrivit acestuia, un utilaj de deszăpezire a trecut prin zonă, însă a rămas fără nisip.

După aproximativ șase ore petrecute în zăpadă, șoferul a primit ajutor de la primăria Râmeț, care a trimis un TAF pentru a-l scoate din nămeți.

 

 

 

20160117_121752UPDATE, ora 13.00: Potrivit informațiilor primite de la un cititor Alba24, duminică, în jurul orei 12.00, la intrarea în județul Alba, pe DJ 107, în zona localităților Cetatea de Baltă și Jidvei, drumul era acoperit de zăpadă.

Potrivit cititorului, aceeași situație putea fi întâlnită până la Blaj.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele.

Având în vedere prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi precipitaţiile sub formă de ploaie şi ninsoare anunţate, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier:

– Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;

– Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);

– Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă;

– Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic;

– Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

– Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;

– Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;

Reamintim conducătorilor auto că pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Dacă aveţi informaţii despre situaţii de drumuri blocate sau circulaţie îngreunată pe parcursul zilei, puteţi trimite fotografii pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax