Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: Traficanţi de haşiş din Alba, prinşi în flagrant de poliţiştii BCCO Hunedoara. Drogurile erau aduse din Spania, în Vinţu de Jos

Publicat

Patru tineri din judeţul Alba au intrat în vizorul poliţiştilor de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, după ce au fost prinşi în flagrant încercând să vândă 700 de grame de haşiş, într-un motel situat pe DN7. Iniţial, oamenii legii au identificat doi dintre traficanţi, dar cercetările au arătat că aceştia fac parte dintr-o reţea de trafic de droguri ce acţiona pe raza judeţelor Alba şi Hunedoara, alături de alte două persoane.

UPDATE: Numele tinerilor suspecţi de trafic de droguri sunt: Ovidiu Mănescu, Silviu Nergheş, Dumitru Ruja şi Nicolae Mănescu. Aceştia au primit mandate de arestare preventivă. Inculpaţii au formulat deja recurs împotriva hotărârii date de Tribunalul Hunedoara, iar dosarul va intra pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.

Pe numele lui Nicolae Mănescu, fratele lui Ovidiu Mănescu, a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, deoarece se pare că este plecat în Spania. La momentul la care au fost prinşi, doi dintre tineri aveau asupra lor 100 de grame de haşiş, pe care urmau să îl comercializeze.

„Cei patru membri ai grupării aduceau droguri din Spania, în localitatea Vinţu de Jos, din judeţul Alba, pentru a le vinde ulterior atât pe raza acestui judeţ, cât şi pe raza judeţului Hunedoara. În total, am confiscat de la aceştia un kilogram şi jumătate de haşiş şi 10 grame de cocaină. Trei dintre ei au primit mandate de arestare pe 29 de zile, iar al patrulea a primit mandatul pe 30 de zile, fiind plecat din ţară”, a declarat inspectorul principal Lucian Năboiu, şeful BCCO Hunedoara.

Cercetările au arătat că, din 2010 şi până în prezent, traficanţii au introdus în ţară peste 6 kilograme de haşiş, precum şi o cantitate mai mică de cocaină, pe care le-au vândut. Cei patru tineri au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Vă prezentăm comunicatul DIICOT:
” Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Mănescu Ovidiu-Daniel, 24 de ani, Nergheş Silviu-Florin, 22 de ani şi Ruja Dumitru-Ioan, 30 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 2 alin. 1 şi 2 şi art. 3 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000. În fapt, se reţine că, în perioada august – septembrie 2011, inculpaţii au vândut, pe raza judeţului Alba, cantitatea de 1000 grame haşiş şi 10 grame cocaină.

Drogurile proveneau din Spania, fiind procurate de către inculpatul Mănescu Nicolae.

Valoarea drogurilor este de aproximativ 12.000 de euro.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul SCCO Hunedoara.

Suportul informativ a fost asigurat de către SOS Timiş şi SIPI Hunedoara.

La solicitarea procurorilor DIICOT, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor Mănescu Ovidiu-Daniel, Nergheş Silviu-Florin şi Ruja Dumitru-Ioan şi arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Mănescu Nicolae”.

Puteţi vedea mai jos filmarea video realizată de DIICOT

Comunicat de presă emis de Inspectoratul Gerneral al Poliţiei:

„La data de 30 septembrie a.c., M. Ovidiu şi R. Dumitru au fost prinşi în flagrant de poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi procurori D.I.I.CO.T. în timp ce încercau să vândă circa 700 grame rezină de cannabis.

M. Ovidiu este suspectat că a primit, în luna august a.c., de la fratele său din Spania, C. Mihai , un pachet ce conţinea aproximativ un kg. haşiş şi circa 10 grame cocaină. Pachetul a fost transmis prin intermediul lui N. Silviu. După ce a intrat în posesia drogurilor, M . Ovidiu este bănuit că a valorificat circa 100 grame haşiş către N. Ilie, prin intermediul lui M. Nicolae, la începutul lunii septembrie. Acesta din urmă este suspectat că a mai intermediat pentru M. Ovidiu vânzarea unor cantităţi mai mici de rezină de cannabis către diferite persoane.

La rândul său, N. Ilie, este suspectat că a valorificat o parte din drogurile primite către diferite persoane din judeţul Alba. Ulterior, la data de 15 septembrie a.c., R. Dumitru împreună cu M. Ovidiu şi N. Silviu, au încercat să vândă 700 grame haşiş şi 7 grame cocaină. Vânzarea efectivă urmând să aibă loc la data de 30 septembrie a.c., moment în care au fost prinşi în flagrant de poliţişti.

Faţă de M. Ovidiu, C. Mihai, R. Dumitru, N. Ilie, N. Silviu şi M. Nicolae s-a dispus începerea urmăririi penale, întrucât sunt suspectaţi de comiterea de fapte incriminate de Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă“.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax