Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Traficanţi din 4 judeţe, în vizorul poliţiei. 4.500 de litri de alcool dublu rafinat, confiscat în Cugir

Publicat

Mai mulţi traficanţi de alcool din patru judeţe ale ţării sunt căutaţi de poliţişti, în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool.

Marţi dimineaţă s-au desfăşurat 12 percheziţii simultane în Alba, Bihor, Arad şi Timiş, fiind vizate mai multe persoane care ar fi implicate în producerea, transportul şi vânzarea de alcool fără plata taxelor legale.

Unele surse ne-au informat că IPJ Timiş a demarat controalele în acest dosar după ce şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu a fost reţinută pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită. Percheziţiile au loc la mai multe firme private care comercializează alcool, iar, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, inspectorul Emil Andrei, în Alba, acţiunile au loc în Cugir.

Până la orele amiezii, bilanţul centralizat al poliţiei indica 15.000 de litri de alcool confiscat, 500 de pachete de ţigări şi 3 persoane conduse la secţie pentru a fi audiate. În Cugir, oamenii legii au confiscat nu mai puţin de 4.500 de litri de alcool dublu rafinat comercializat ilicit. Potrivit IPJ Timiş, prcheziţiile din Cugir au loc într-o singură locaţie.

Vă prezentăm comunicatul Parchetului de pe lângă ÎCCJ:

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea unor  infracţiuni de evaziune fiscală.

În contextul acestor cercetări, în cursul acestei zile, sub coordonarea procurorilor acestei unităţi de parchet,  lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş – Serviciul de Investigaţii Criminale, efectuează  o serie de percheziţii simultane în 12 locaţii situate pe raza judeţelor Timiş, Arad, Bihor şi Alba, fiind ridicată cantitatea de circa 10.000 litri alcool, deţinută, transportată şi depozitată fără acte de provenienţă.

Probatoriul administrat până în acest moment procesual a relevat faptul că persoanele vizate de percheziţii se ocupau cu fabricarea de produse accizabile (ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare), în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi achiziţionarea de alcool etilic şi de produse distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse.


Vă prezentăm comunicatul emis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş:

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al poliţiei Române precum şi cu ajutorul colegilor din Inspectoratele de Poliţie Judeţene Arad, Bihor şi Alba au organizat în ziua de 20 septembrie 2011 mai multe percheziţii simultane în 12 locaţii de pe raza celor patru judeţe, într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit faptul că persoanele în cauză pentru a eluda plata taxelor şi accizelor achiziţionau alcoolul de la o fabrică de pe raza judeţului Bihor, fără a avea documente legale de provenienţă după care îl distribuiau la mai multe depozite autorizate sau clandestine de pe raza celor patru judeţe.

În urma percheziţiilor desfăşurate din mai multe locaţii au fost ridicate în vederea confiscării mai multe recipiente de diferite mărimi, în care se află peste 15.000 de litri de alcool dublu rafinat în valoare de aproximativ de 300.000 de lei, totodată fiind conduse la sediul poliţiei mai multe persoane în vederea audierilor şi luării faţă de acestea a măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi a stabiliri gradului de vinovăţie a persoanelor implicate”.

Cercetările continuă, urmând a se aprecia asupra măsurilor procesuale care se impun în raport cu situaţia de fapt.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax