Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Traficanții de droguri nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Legea ”2 Mai” a fost promulgată de președintele Iohannis

Publicat

Penitenciarul Aiud

Traficanții de droguri nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Legea ”2 Mai” a fost promulgată, miercuri, de președintele Klaus Iohannis.

Legea ”2 Mai” a fost adoptată de Parlament, la începutul lunii martie. Aceasta aduce completări Codului penal și legislației privind

  • prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri
  • combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive

Actul normativ prevede majorarea pedepselor cu închisoarea în cazul efectuării de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acestea vor fi de la trei până la 10 ani.

De asemenea, se elimină posibilitatea executării pedepsei sub supraveghere în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.

Traficul de droguri. Pedepse majorate

Pedepsele pentru operaţiunile cu substanţe cu efecte psihoactive sunt majorate. Anterior, acestea erau de închisoare de la doi la şapte ani.

„Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune.

Se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”, prevede noua lege.

”Fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege,

constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”.

„Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 2 alin 2 şi art. 3 alin 2 (traficul de droguri de mare risc) – n.r.”, mai prevede legea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax