Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Traficul pe TRANSALPINA va fi monitorizat. Peste 15.000 de mașini au traversat weekend-ul trecut „Drumul Regelui”

Publicat

transalpina-1 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va organiza o acţiune de monitorizare a traficul pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară care ajunge la înălţimi de peste 2.100 de metri.

Acţiunea va fi realizată de Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) Bucureşti, unitate din cadrul CNADNR. „Se va continua numătoarea autovehiculelor din zona Rânca. Vor fi periodic echipe care vor număra vehiculele care circulă pe Transalpina, după felul lor: motociclete, autoturisme şi microbuze. Se va face periodic această acţiune care va fi coordonată de CESTRIN Bucureşti, din cadrul CNADNR“, a spus Ion Tudor, directorul secției Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

În urmă cu o săptămână a avut loc o primă acţiune de monitorizare a traficului. Media zilnică a maşinilor care circulă pe Transalpina a fost de 5000. Cele mai aglomerate zile sunt cele de week-end. Astfel, weekend-ul trecut peste 15.000 au tranzitat „Drumul Regelui“. Monitorizarea traficului a fost realizată de angajaţii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

„Transalpina este un furnicar. Am văzut foarte mulţi motociclişti. Avem în weekend, în medie, 5.000 – 6.000 de maşini care urcă pe Transalpina, iar în timpul săptămânii între 1.200 şi 1.500 de autovehicule“, a precizat Ion Tudor. Singurele restricţii vizează limita de viteză de 30 de kilometri la oră, dar şi limita de greutate pentru autovehicule, fixată la maximum 7,5 tone.

sursa: adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax