Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tragedia de la Timișoara: Toate salvările mergeau la o singură adresă, dar sistemul de urgență și-a dat seama după două zile

Publicat

Încă un eșec al sistemului de urgențe 112, încă trei victime. Autoritățile nu au reușit să coreleze informațiile primite prin acest sistem decât după două zile, deși toate ambulanțele erau solicitate pentru aceeași adresă, un bloc din Timișoara.

Sâmbătă la ora 9.25, pe strada Mioriței 8 din Timișoara, o ambulanță adusă de un apel la 112 ia un copil de 3 ani și-l duce la spitalul de copii. Cauza internării menționată de medici: diabet.

În aceeași zi, la ora 14.10, alte două salvări vin pentru două persoane care acuzau vărsături și amețeală. La 17.00, un bebeluș de 9 zile este dus la spital. Moare din cauza „obstrucției căilor aeriene, după ce s-ar fi înecat cu lapte”. Copilul a murit.

Luni, la 9.40, de la Miorița nr.8, un nou apel la 112. Mama primul copil s-a simțit rău și nu a putut fi salvată. Soțul acestei femei a ajuns singur la Urgență, deși se simțea rău.

YouTube video

Abia acesta a fost momentul în care autoritățile au corelat toate aceste decese și internări cu o cauză comună: substanțele toxice folosite pentru deratizare și dezinsecție. Și această cauză este deocamdată doar probabilă.

Sute de oameni au rămas astfel în același bloc 24 de ore, pe Miorița 8, expuși substanțelor toxice. Motivele ar fi diverse: simpome diferite, destinații diferite ale internărilor, chiar și adrese de buletin diferite ale celor internați.

Sursă: Libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate