Connect with us
Publicitate

POLITICA

Traian Băsescu: „Am depus cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională cu Parlamentul României”

Publicat

Traian Băsescu a organizat o conferinţă de presă, după terminarea şedinţei Parlamentului, în urma căreia a fost suspendat din funcţie, cu 256 de voturi „pentru”. Acesta a transmis preşedintelui Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, după cum se arată într-un comunicat al instituţiei prezidenţiale.

Declaraţiile lui Traian Băsescu de vineri seara:

„Observ un salt calitativ apreciabil în clasa politică: V-aş ruga să vă aduceţi aminte că, în 2007, am fost suspendat cu 322 de voturi, iar astăzi cu numai 256. Probabil dacă aş avea un al treilea mandat, nu ar reusi. Dar să vedem dacă îl termin şi pe ăsta.

Conf. art. 146, lit E, am depus cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională cu Parlamentul României. Nu ţin de scaun. Dar, ca şi în 2007, când am atacat hotărârea de suspendare, am obligaţia să epuizez toate etapele constituţionale, pentru descrierea unui abuz.

Cu certitudine, mergem la referendum.

Marele argument al suspendacilor este legat de faptul că nu mai am popularitate, Preşedintele are mandat fix de 5 ani, în urma alegerilor câştigate.

Aş face o observaţie care e şi miezul acestei acţiuni la CCR:  Conflictul juridic izvorăşte din natura articolului 95 din Constituţia României, care spune clar: în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, preşedintele poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţă comună.

Nu există nicio acuzaţie legată de fapte, ci doar de declaraţii. Constituţia spune foarte clar, fapte grave.  Formularea e de natură să asigure stabilitate funcţiei prezidenţiale, dacă preşedintele nu săvârşeşte fapte grave, abuzuri, precum trimiterea unor decrete care nu sunt stabilite a fi reglementate prin decrete.”

Reamintim că, la sfârşitul discursului său în Parlament, vineri, i-a înmânat lui Crin Antonescu o foaie albă, cu menţiunea că aşteaptă demisia acestuia, dacă va câştiga referendumul. „Eu sunt la Cotroceni, aştept eventual decizia CCR, care să stabilească preşedintele interimar pentru a preda mandatul. Dacă nu veţi avea o astfel de decizie datorită votului, tot puteţi să mă căutaţi, domnule Antonescu. Vă las aici o foaie pe care să vă scrieţi ce aţi promis: demisia, dacă eu voi câştiga referendumul”, a spus, în Parlament, Traian Băsescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. atti

    sâmbătă, 07.07.2012 at 13:16

    NE-A TAIAT PENSIA, A MARIT TVA, A INCHIS SPITALE, A COCOLOSIT CIOCOI NOI CU AVERU FABULOASE, FARA MUNCA, IN TARA MILIOANELOR DE SARACI ,PENSIONARI FARA PRIVILEGIU.SI INCA VORBESTE CA CE OM BUN A FOST.DA PENTRU FAMILIA LUI, PRIETENI LUI LOIALI, NU PENTRU CEI CARE AU MUNCIT CINSTIT FARA BISNITA 41 SI MAI MULTI ANI.IN TARILE UE CE PENSIE NE DA BASESCU, CA CIOCOIMEA SA AIBA AVERI, ACOLO SE DA PENTRU AJUTOR SOCIAL PENTRU REFUGIATI, CARE NU AU LUCRAT NICIODATA.CHIAR NE CREDE PROSTI, DE SI SUNTEM SARACI, NU CU DUHUL, CI MATERIAL IN RAIUL LUI BASESCU.

  2. inginer

    luni, 09.07.2012 at 00:12

    dupa ce au facut PNL in alba se asteapta sa-l votam pe Crin ?
    dupa tradarea lor mai bine sa ramana Base presedinte macar asta ce zice si face nu k liberalii.:) am votat USL la locale dar ma jur pe ce am mai sfant k nu mai vad liberalii votul meu, mai bine il dau la zero tv

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax