Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Traian Băsescu: Nu apăr scaunul, ci apăr România. USL are ca obiectiv acapararea instituțiilor statului și punerea lor la dispoziția partidului

Publicat

Primele declarații ale lui Traian Băsescu după începerea campaniei electorale pentru referendum. În fața sediului de campanie, cu un panou tapetat cu coperta Constituției României, Traian Băsescu a ținut primul discurs și prima conferință de presă de la suspendarea din funcția de președinte. Iată câteva fragmente:

  • Primul lucru pe care vreau să-l comunic în această campanie care va avea ca finalitate referendumul din 29 iulie: Eu nu apăr un scaun. Am de apărat România Europeană, pe care am început să o construiesc cu instituţiile statului şi cu românii acum opt ani. Nu apăr scaunul, ci apăr România.
  • N-aş vrea ca în urma acestui referendum ca România să facă paşi înapoi. În ultimele două săptămâni vă pot spune că România a făcut mulţi paşi înapoi din punct de vedere al credibilităţii. Nu este cinstit ceea ce a făcut USL, să ai ca obiectiv acapararea integrală a instituţiilor statului şi punerea lor la dispoziţia partidului.
  • Prin acest referendum USL vrea să-şi legitimeze reflexele totalitare. Ei au rămas ancoraţi în modul de a guverna din vremea lui Iliescu şi Năstase.
  • Nu este cinstit să pui un preşedinte care a fost ales de două ori şi după 8 ani de mandat şi trei ani de criză să-i ceri să obţină 50 la sută din voturi. Totuşi, sunt convins că românii nu vor participa la acest mod de a face politică şi cer celor care mă sprijină să mă susţină în referendum. Misiunea mea, chiar dacă imposibilă, este să câştig.
  • Referitor la acţiunile guvernului, ele nu sunt cinstite şi românii nu pot accepta.
  • După domnul Ponta şi MAI nu sunt români cei un milion de oameni cetăţeni români din Spania şi Italia, nici cei din Franţa sau Germania. Românii nu vor participa la un lucru necinstit, sancţionându-i pe cei care vor să fure chiar şi un referendum.
  • Dacă a vrut să-l pună pe preşedintele României în faţa unei exigenţe care este greu de îndeplinit de un preşedinte care a trecut prin opt ani de mandat, să o facă cinstit, fără să împiedice şansa minimă pe care o am.
  • Fac un apel la guvern să fie cinstit pentru că românii nu-i vor accepta pe cei necinstiţi. Am văzut astăzi că Ponta a mutat necinstea la Bruxelles, că acolo sunt oameni cu care discută ca în PSD.
  • Vă spun care sunt soluţiile ca domnul Ponta să rezolve problema de necinste pe care o are cu condiţiile referendumului: acea ordonanţă care stabileşte alte condiţii de referendum pentru preşedinte are un mecanism foarte simplu prin ordonanţă de a o anula. Eu nu ştiu de ce trebuie să cheme parlamentul. Domnul Ponta încă mai crede că relaţia cu UE poate fi de tipul pe care îl avea PSD până în 2004. Astăzi a făcut cea mai mare greşeală încercând că pentru cele două ordonanţe ilegale trebuie să convoace parlamentul. Poate să le anuleze prin ordonanţe.
  • Domnul Ponta a rămas în epoca de până la 2004. România nu a mai minţit în străinătate din 2004.
  • Fac apel la domnul Ponta, Antonescu, Voiculescu, Hrebenciuc, Dragnea să fie cinstiţi în relaţia cu românii.
  • Sunt convins că românii nu sunt ostili adevărului.
  • Răzvan Ungureanu este un om pe care contez. Am încredere în el.
  • Eu am fost foarte convins că şi opoziţia trebuie să aibă un rol în exercitarea puterii. Când l-am desemnat pe Ponta: unu- România avea nevoie de stabilitate, doi – alianţa care avea guvern condus de MRU şi-a pierdut majoritatea. Am considerat că distanţa scurtă până la legislative ar permite un exerciţiu de coabitare. Oamenii necinstiţi de tip Ponta nu l-a permis.
  • Nu am crezut că poate vinde stabilitatea ţării pentru a-şi crea condiţii pentru acapararea instituţiilor.
  • USL e o structură politică neevoluată.
  • Aş vrea să vă imaginaţi ce se întâmpla dacă pierd acest referendum. Ce credibilitate vor avea Antonescu şi Ponta mergând la Bruxelles. Cum ar arăta România la Bruxelles cu un premier plagiator şi un preşedinte interimar care a neglijat interesul statului.
  • Am vorbit cu foarte mulţi şefi de stat din UE, nu a fost iniţiativa mea şi de fiecare dată le-am spus : vom rezolva singuri.

sursa foto: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihai aure

    joi, 12.07.2012 at 12:28

    Suderez ca D-l Traian Basescu sa se foloseasca in campanie si discursuri de masurile luate restrictional cu efect de combaterea ,restrictionarea si stapanirea factorilor negativi ai CRIZEI din Romania prin EXEMPLIFICAREA efectelor dezastruase asupra Grecilor si acum a guvernului Spaniol care reduce salarii,locuri de munca etc . toate promisiunile nerealizate de Pont – Antonescu si sfidarea institutiilor statului etc. bafta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax