Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Traian Băsescu: Nu apăr scaunul, ci apăr România. USL are ca obiectiv acapararea instituțiilor statului și punerea lor la dispoziția partidului


Publicat

Primele declarații ale lui Traian Băsescu după începerea campaniei electorale pentru referendum. În fața sediului de campanie, cu un panou tapetat cu coperta Constituției României, Traian Băsescu a ținut primul discurs și prima conferință de presă de la suspendarea din funcția de președinte. Iată câteva fragmente:

 • Primul lucru pe care vreau să-l comunic în această campanie care va avea ca finalitate referendumul din 29 iulie: Eu nu apăr un scaun. Am de apărat România Europeană, pe care am început să o construiesc cu instituţiile statului şi cu românii acum opt ani. Nu apăr scaunul, ci apăr România.
 • N-aş vrea ca în urma acestui referendum ca România să facă paşi înapoi. În ultimele două săptămâni vă pot spune că România a făcut mulţi paşi înapoi din punct de vedere al credibilităţii. Nu este cinstit ceea ce a făcut USL, să ai ca obiectiv acapararea integrală a instituţiilor statului şi punerea lor la dispoziţia partidului.
 • Prin acest referendum USL vrea să-şi legitimeze reflexele totalitare. Ei au rămas ancoraţi în modul de a guverna din vremea lui Iliescu şi Năstase.
 • Nu este cinstit să pui un preşedinte care a fost ales de două ori şi după 8 ani de mandat şi trei ani de criză să-i ceri să obţină 50 la sută din voturi. Totuşi, sunt convins că românii nu vor participa la acest mod de a face politică şi cer celor care mă sprijină să mă susţină în referendum. Misiunea mea, chiar dacă imposibilă, este să câştig.
 • Referitor la acţiunile guvernului, ele nu sunt cinstite şi românii nu pot accepta.
 • După domnul Ponta şi MAI nu sunt români cei un milion de oameni cetăţeni români din Spania şi Italia, nici cei din Franţa sau Germania. Românii nu vor participa la un lucru necinstit, sancţionându-i pe cei care vor să fure chiar şi un referendum.
 • Dacă a vrut să-l pună pe preşedintele României în faţa unei exigenţe care este greu de îndeplinit de un preşedinte care a trecut prin opt ani de mandat, să o facă cinstit, fără să împiedice şansa minimă pe care o am.
 • Fac un apel la guvern să fie cinstit pentru că românii nu-i vor accepta pe cei necinstiţi. Am văzut astăzi că Ponta a mutat necinstea la Bruxelles, că acolo sunt oameni cu care discută ca în PSD.
 • Vă spun care sunt soluţiile ca domnul Ponta să rezolve problema de necinste pe care o are cu condiţiile referendumului: acea ordonanţă care stabileşte alte condiţii de referendum pentru preşedinte are un mecanism foarte simplu prin ordonanţă de a o anula. Eu nu ştiu de ce trebuie să cheme parlamentul. Domnul Ponta încă mai crede că relaţia cu UE poate fi de tipul pe care îl avea PSD până în 2004. Astăzi a făcut cea mai mare greşeală încercând că pentru cele două ordonanţe ilegale trebuie să convoace parlamentul. Poate să le anuleze prin ordonanţe.
 • Domnul Ponta a rămas în epoca de până la 2004. România nu a mai minţit în străinătate din 2004.
 • Fac apel la domnul Ponta, Antonescu, Voiculescu, Hrebenciuc, Dragnea să fie cinstiţi în relaţia cu românii.
 • Sunt convins că românii nu sunt ostili adevărului.
 • Răzvan Ungureanu este un om pe care contez. Am încredere în el.
 • Eu am fost foarte convins că şi opoziţia trebuie să aibă un rol în exercitarea puterii. Când l-am desemnat pe Ponta: unu- România avea nevoie de stabilitate, doi – alianţa care avea guvern condus de MRU şi-a pierdut majoritatea. Am considerat că distanţa scurtă până la legislative ar permite un exerciţiu de coabitare. Oamenii necinstiţi de tip Ponta nu l-a permis.
 • Nu am crezut că poate vinde stabilitatea ţării pentru a-şi crea condiţii pentru acapararea instituţiilor.
 • USL e o structură politică neevoluată.
 • Aş vrea să vă imaginaţi ce se întâmpla dacă pierd acest referendum. Ce credibilitate vor avea Antonescu şi Ponta mergând la Bruxelles. Cum ar arăta România la Bruxelles cu un premier plagiator şi un preşedinte interimar care a neglijat interesul statului.
 • Am vorbit cu foarte mulţi şefi de stat din UE, nu a fost iniţiativa mea şi de fiecare dată le-am spus : vom rezolva singuri.

sursa foto: realitatea.netȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. mihai aure

  joi, 12.07.2012 at 12:28

  Suderez ca D-l Traian Basescu sa se foloseasca in campanie si discursuri de masurile luate restrictional cu efect de combaterea ,restrictionarea si stapanirea factorilor negativi ai CRIZEI din Romania prin EXEMPLIFICAREA efectelor dezastruase asupra Grecilor si acum a guvernului Spaniol care reduce salarii,locuri de munca etc . toate promisiunile nerealizate de Pont – Antonescu si sfidarea institutiilor statului etc. bafta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Încă un focar de pestă porcină, la granița județului Alba. Mai multe localități din județ în zona de protecție și supraveghere

Publicat

porci

Un focar de Pestă Porcină Africană a izbucnit în localitatea Văleni, comuna Micăsasa, la granița cu județul Alba. 

Focarul a fost confirmat în 3 iunie, într-o exploatație nonprofit din localitate. 

Deoarece mai multe localități din județul Alba se afla în raza de 13 kilometri în care focarul se poate extinde, DSVSA Sibiu și DSVSA Alba au implementat un plan comun de acțiune pentru combaterea și prevenirea răspândirii focarului.

În zona de protecție se află o singură localitate de supraveghere din județ: Tăuni, iar  în zona de supraveghere localitățile sunt: Gorgan, Lunca, Lodroman, Valea Lungă, Glogoveț, Balcaciu, Tatarlaua, Cărciunelu de Sus și Făget, a comunicat pentru Alba24.ro, purtătorul de cuvând al DSVSA Alba, Dragoș Suciu.

CITEȘTE ȘI: Focar de pestă porcină la granița cu Alba. Două localități din județ sunt în zona de protecție și trei în zona de supraveghere

Reamintim că un alt focar de pestă porcină a izbucnit în satul Chesler din Sibiu, iar în acest caz, localitățile aflate în zona de protecție din Alba sunt: Crăciunelu de Sus și Făget, iar localitățile aflate în zona de supraveghere sunt: Tăuni, Tătârlaua și Lodroman.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Economii de peste 800.000 de lei într-o lună, prin utilizarea metodei pooling, la DSP Alba

Publicat

În prima lună de implementare a metodei inovative de tip pooling în laboratorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, metodă ce presupune practic un screening aplicat în masă populației din județ, s-au atins două obiective foarte importante, vizate și asumate de la bun început. În primul rând este vorba despre un control eficient a răspândirii virusului Sars-Cov2 și identificării eventualelor focare de COVID 19 prin testarea de comunități întregi de pe teritoriul întregului județ, dar și economisirea unor importante sume de bani de la buget.

În urma bilanțului făcut de specialiștii DSP Alba s-a constatat că, prin aplicarea metodei pooling, s-au economisit aproximativ 800.000 de lei, echivalentul a circa 4.000 de teste. Costul stabilit de Ministerul Sănătății este de 200 de lei/test/persoană. Referindu-ne strict la cifre, potrivit datelor furnizate de Laboratorul de Investigare și Diagnostic din cadrul DSP Alba, de la sfârșitul lunii aprilie și până în prezent, 610 eșantioane/grupe a câte 8 persoane în medie (circa 4900 de persoane) au fost testate prin metoda pooling. La acestea se adaugă eșantioanele prelucrate individual ca urmare a depistării pozitive a circa 50 dintre ele, ceea ce înseamnă încă 400 de teste realizate care pot fi atribuite tot metodei pooling.

Metoda pooling a fost validată de personalul laboratorului DSP Alba prin probele și controalele pozitive lucrate, conform procedurii de lucru în domeniul biologiei moleculare utilizând tehnologia RT-PCR.

„Cifrele și datele arată clar că nu am greșit când am pariat pe metoda pooling. Aceasta s-a dovedit a fi eficientă prin excluderea persoanelor negative și identificarea eventualelor focare de COVID-19. Dincolo de avantajele economice evidente, cel mai important aspect îl reprezintă nu atât numărul de teste economisite și implicit banii salvați, ci numărul mare de persoane testate. Pentru a ține în continuare situația sub control, vom menține testarea de tip pooling cel puțin până la finalul anului întrucât deținem toate echipamentele și dotările necesare”, a declarat Alexandru Sinea, director executival DSP Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

196 cazuri noi în România, în ultimele 24 de ore. Numărul total de îmbolnăviri a depășit 20.000. Date oficiale din 5 iunie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 20.103 în România, potrivit datelor transmise vineri, 5 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 196 cazuri noi, raportate în ultimele 24 de ore.

Vezi și ALBA: Un singur caz nou de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. În total, 404 de infectări, 309 vindecări

Până joi, erau raportate 19.907 cazuri (238 noi), iar 13.919 persoane erau declarate vindecate.

Situația îmbolnăvirilor pe județe (sursa INSP – 5 iunie)

Județ / nr. cazuri confirmate

Suceava: 3.576

Mun. București: 2.183

Neamț: 896

Botoșani: 812

Brașov: 806

Arad: 698

Mureș: 685

Vrancea: 670

Hunedoara: 637

Bihor: 635

Galați: 628

Iași: 611

Cluj: 575

Ilfov: 548

Bacău: 515

Sibiu: 509

Timiș: 508

Alba: 396 (404, potrivit DSP Alba)

Ialomița: 391

Bistrița-Năsăud: 360

Dâmbovița: 305

Constanța: 286

Argeș: 275

Dolj: 238

Covasna: 230

Giurgiu: 226

Buzău: 204

Harghita: 164

Vaslui: 164

Tulcea: 155

Gorj: 152

Teleorman: 146

Prahova: 117

Mehedinți: 115

Caraș-Severin: 112

Maramureș: 103

Călărași: 101

Olt: 100

Sălaj: 98

Satu Mare: 62

Brăila: 43

Vâlcea: 34

Grupul de Comunicare Strategică: Până astăzi, 5 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.103 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.145 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 1308 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire

La ATI, în acest moment, sunt internați 152 de pacienți.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Păreri Pefoc – totul despre renumitele focare de șemineu marca Hoxter (P)

Publicat

Dacă îți dorești o întreagă gamă de focare de calitate premium pentru mai toate tipurile de semineu sub atenta expertiză a adevăraților profesioniști din domeniul soluțiilor de încălzire alternativă, atunci Hoxter este brandul perfect pentru tine.

Întrebând specialiștii de la PEFOC, printre puținele firme din România care comercializează produsele acestui brand renumit, am aflat că Hoxter este specializată în oferirea de focare calitative la nivel mondial, acestea nefiind produse de serie, promițând astfel utilizatorilor finali, produse de calitate cu valoare permanentă, încredere și siguranță. Fiecare produs nou este testat în laboratorul propriu, iar la sfârșit urmează măsurarea cu un aparat special pentru a nu depăși limita de noxe admise. Compania se mândrește cu soluții inovatoare ce contribuie la dezvoltarea tehnologică în întregul sector, indiferent dacă vorbim despre un șemineu sau o sobă cu adevărat calitativă.

Camerele de ardere sub marca Hoxter sunt tratate special electrostatic cu un tip de vopsea specială, cunoscută sub denumirea Sanotherm UHT-HYDRO 600. Aceasta este renumită pentru rezistența îndelungată la zgârieturi și lovituri mecanice și pentru că nu permite emanarea de fum toxic, miros neplăcut sau alte reziduuri specifice la momentul primei arderi.

Focarele sunt căptușite la interior cu șamotă având o densitate mai mare de 2000 kg/mc și o rezistență de până la 1200 de grade Celsius. Prezintă o rezistență mecanică mult mai ridicată comparativ cu șamota standard, datorită procesului de uscare timp de 4 zile la 40 de grade celsius, urmat de procesul de ardere și răcire care se întinde pe durata a 75 de ore. Modelele Hoxter oferă avantajul de a avea vatra focarului mai adâncită, astfel că nu necesită curățarea zilnică a cenușei. Datorită acestor proprietăți, reziduurile de cenușă în urma arderii direct pe vatră sunt reduse la 2%, limitând astfel pierderile de combustibil la cel mai mic nivel posibil.

Un alt element important îl reprezintă ușa, care este o componentă mobilă des folosită, unde rezistența și stabilitatea sunt de o importanță majoră. Pentru focare, inclusiv acelea pretabile unui semineu centrala cu ușă glisantă, există un mecanism sofisticat care garantează o manevrare lină și facilă, ceea ce se traduce printr-o uzură minimă în timp a acesteia. La momentul deschiderii, ușa este împinsă puțin către exterior, mărind astfel longevitatea și în același timp, previne deteriorarea sistemului de etanșare.

Focarele sunt dotate cu sticlă nemțească premium Schott, iar la cerere pot fi dotate cu  sticlă dublă, aspect care va permite îmbunătățirea calității izolației ușii, reducând în același timp și pierderea de căldură radiată ideal pentru reducerea cantității de funingine sau a efectelor corozive ale ruginii. Un amănunt interesant este că Hoxter a devenit prima companie din lume care a introdus în premieră pe piață, sticla dublă la focarele pe colț, încă din anul 2012.

Inclus și în oferta profesioniștilor sibieni în materie de soluții de încălzire alternativă de la PEFOC, alături de aceștia și noi îți recomandăm cu multă încredere să alegi focarul Hoxter ca să te poți bucura de o mulțime de avantaje printre care le vom enumera doar pe cele mai importante: calitate superioară, pierderi mai mici de combustibil, șamotă cu densitate mai mare, ardere direct pe vatră sau sticlă dublă. Compania Hoxter și-a impus producerea unor produse care să funcționeze o viață întreagă, iar componentele consumabile pot fi schimbate din exterior, fără a strica hota șemineului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate