Connect with us
Publicitate

POLITICA

Traian Băsescu: Nu cred că se va face regionalizarea. „Acest uriaş de 70% din Parlament şi-a arătat limitele”. Ce spune Victor Ponta

Publicat

Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, regionalizarea nu va putea fi realizată de USL, motivând că „acest uriaş de 70% în Parlament” şi-a arătat „limitele” şi nu poate genera „progres”.

„Nu cred că se va face, acest uriaş de 70% din Parlament şi-a arătat limitele, este incapabil să genereze progres pentru România. Reorganizarea administrativă şi o Constituţie modernă care să simplifice instituţiile statului, inclusiv Parlamentul, ar fi fost proba că această majoritate uriaşă îşi poate depăşi dimensiunea mică din interiorul majorităţii şi lipsa de viziune. Au probat că nu pot, din păcate, şi România a pierdut o ocazie extraordinară, pentru că este foarte puţin probabil să mai ai o majoritate de 70% în următoarele cicluri electorale”, a afirmat Băsescu.

Şeful statului a apreciat că ministrul Liviu Dragnea a început „greşit” procesul pentru regionalizare, deoarece a declanşat demersul de la vârf spre bază.

„Am văzut chestiunile ridicole în care baronii judeţeni se băteau care să fie şeful regiunii. Asta a arătat cât de puţin înţeleg din nevoie de reorganizare administrativă”, a susţinut preşedintele.

Premierul Victor Ponta susţine însă că “planul B este că regionalizarea va fi anul viitor. Nu este doar o amânare, ci şi o pregătire mult mai minuţioasă”, în contextul în care referendumul pentru Constituţie nu ar avea loc în acest an. Acesta a precizat că sunt mai multe proiecte în ceea ce priveşte împărţirea pe regiuni şi că “unanimitate nu va exista, cine va căuta unanimitate va eşua în mod sigur. Soluţia este o majoritate rezonabilă şi un respect pentru cei care nu sunt de acord cu majoritatea. Se va întâmpla (n.r. – regionalizarea) în acest mandat”.

Surse: mediafax, hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax