Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Traian Băsescu susţine că propune revizuirea Constituţiei şi demisia sa, dacă la votul de la referendum se prezintă 49% dintre români

Publicat

Rezultatele referendumului de duminică ar putea produce, pe lângă deciziile luate de cetăţeni prin vot şi evenimente politice. După ce Crin Antonescu anunţase, acum două săptămâni, că se retrage din politică dacă românii nu votează demiterea preşedintelui ţării, iar ulterior a mai revenit asupra acestei „promisiuni”, este rândul lui Traian Băsescu să facă declaraţii legate de demisie.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu a declarat, vineri seara, la B1TV că, în condiţiile în care le referendum se prezintă cetăţenii în procent mare, de 48%-49%, iar majoritatea votează pentru demiterea sa, va reveni cu propunerea de revizuire a Cosntituţiei adresată USL, respectiv demisia sa din funcţie.

Traian Băsescu susţine că, în aceste condiţii le va propune politicienilor şi românilor propunerea făcută lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, de la sfârşitul anului trecut: „Haideţi să discutăm revizuirea Constituţiei cu punerea în aplicare a referendumului din 2009 şi cu scurtarea mandatului meu, în aşa fel încât odată cu alegerile legislative, care poate nu vor mai putea avea loc în noiembrie în condiţiile astea, trebuie să aibă loc cel mai târziu în februarie 2013 odată cu legislativele. Revenind la mandat de patru ani pentru preşedinte, eu demisionez cu 30 de zile înainte, în aşa fel încât să puteţi suprapune din nou mandatele”,

În acest context, alegerile legislative şi prezidenţiale ar putea fi organizate în acelaşi timp, până în februarie 2013.

Preşedintele a precizat că, din datele pe care le-a consultat la ultim sondaj de opinie, intenţia de participare la vot la referendum este de 39-40%.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasile blaga

    sâmbătă, 28.07.2012 at 22:21

    asa este, confirm rezultatele sondajului, insa trebie precizat ca a fost facut in interiorul pdl-ului:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    DA LA VOT!, DA LA VOT!, DA LA VOT!, DA LA VOT!, DA LA VOT!, DA LA VOT!, DA LA VOT!

    • cucu

      sâmbătă, 28.07.2012 at 23:32

      las ca aveti voi sondaje adevarate la antene :)))))))))))))))))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax