Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba Iulia, validat în funcția de prefect al Capitalei. De două zile este funcționar public

Publicat

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia și consilier al ministrului Marcel Vela, a fost validat în funcția de prefect al Capitalei. 

Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial nr.977.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Pentru a putea fi numit prefect, Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, devenind astfel, formal, funcţionar public. Prin acest artificiu a fost rezolvată problema faptului că acesta nu făcea parte din corpul funcţionarilor publici, lucru care era necesar pentru a putea fi numit în poziţia de prefect al Capitalei.

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcționar public de doar două zile, Orban a spus că atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile legale nu sunt probleme, mai ales că activitatea fostului șef al BCCO Alba este cunoscută.

Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe Cojanu.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

sursa: digi24.ro, spotmedia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alin

    vineri, 23.10.2020 at 11:27

    Cum poti sa angajezi pe cineva ca functionar public fara concurs ??
    Mai ales un om integru si hotarit ca si Berbeceanu. Hai sictir.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax