Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trăieşte de 16 ani într-o rezervă a Spitalului Județean Alba, dependentă de ventilator. Pacienta cu internarea cea mai lungă din România

Publicat

paturi spital O femeie cu probleme de respirație trăiește de 16 ani internată într-o cameră de spital. În vârstă de 57 de ani, a ajuns la secția de ATI a Spitalului Judeţean Alba în anul 2000, în urma unui accident vascular medular cervical, iar de atunci nu a mai părăsit spitalul, fiind dependentă de ventilatorul care o ajută să respire.

Femeia internată în Spitalul de Urgenţă Alba este paralizată de la gât în jos, are muşchii atrofiaţi şi poate respira doar cu ajutorul aparatelor. Orice încercare de o transporta sau oprire a aparatului pentru câteva secunde îi pot fi fatale.

Pacienta dependentă de ventilator trăiește practic într-o rezervă a spitalului. Serviciile hoteliere și asistența sunt plătite de familia acesteia, inclusiv cheltuielile pentru reparațiile ventilatorului.

În momentul de față, în România nu există o instituție unde se pot interna astfel de pacienți.

Potrivit reprezentanților spitalului, au existat discuții cu aparținătorii acesteia, pentru un posibil transfer acasă, însă orice pană de curent poate reprezenta un real pericol.

„Este atât de sensibilă încât, dacă se defectează ventilatorul şi trebuie înlocuit, iar noi punem în loc altul diferit, acest lucru îi creează atacuri de panică. Pacienta este lucidă, vorbește, mănâncă, doar că este paralizată de la brâu în jos. O putem considera și un succes al secției de ATI, pentru că nu are escare și nu a făcut nicio complicație în afara afecțiunii care a adus-o în starea asta”, spune managerul Spitalului Județean Alba.

Cazul femeii a fost prezentat în 2012 la o reuniune naţională şi internaţională a medicilor, iar faptul că s-a reuşit ventilarea pacientei pentru o perioadă atât de îndelungată a fost considerat un succes chiar şi în cele mai mari clinici din Occident.

În spital mai este o pacientă care este internată de un an și jumătate și alta care necesită ventilare permanentă de 4 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Maria

    marți, 12.07.2016 at 19:46

    Sa ma ierte Dumnezeu, dar dacă am tine pe aparate toți pacienții atât de mulți ani, ce-am ajunge? Ii chinuim și pe ei și pe noi!

  2. Apa

    miercuri, 13.07.2016 at 07:14

    De ce nu se spune nimic despre familie. De ce? Pentru ca e sotia Dr. Stoica, angajat la spital. Aparatele si logistica folosita pt. respectiva doamna puteau salva si alte vieti?Vrem mai multe detalii in acest caz din partea spitalului, pentru o mai buna transparenta in folosirea banului public.O ultima intrebare:Cat se cheltuieste lunar cu tratamentul si logistica pentru respectiva doamna?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax