Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Transalpina a fost ÎNCHISĂ până la primăvară, între Alba şi Vâlcea. Circulaţie interzisă şi pe DN1R Mătişeşti

Publicat

transalpina

CNAIR a anunţat că începând de vineri, 17 noiembrie, de la ora 18.00, tronsonul DN67 C – Transalpina a fost închis oficial, pentru perioada de iarnă, între Alba şi Vâlcea. Circulaţia mai este interzisă şi pe alt sector de drum din judeţ, în Apuseni.

“Se interzice circulația rutieră pe următoarele sectoare de drumuri naționale:

DN 67C, Obârșia Lotrului (județ Vâlcea) – Localitatea Curpăt (județ Alba)

DN1R, Limita județului Cluj – Localitatea Mătișești (județ Alba)

Aceste măsuri sunt luate conform reglementărilor în vigoare privind circulația pe drumurile publice în sezonul rece și a reglementărilor tehnice în vigoare (Normativ 525/2013).

Instituirea acestor restricții este necesară deoarece aceste sectoare de drum se află în zone de munte izolate unde nu există localități, fiind frecvente fenomene meteorologice extreme (căderi abundente de zăpadă și viscol). În acestă situație nu pot fi desfășurate activitățile de deszăpezire, iar circulația nu se poate desfășura în condiții de siguranță.

În concluzie, pe aceste sectoare este interzisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule pe perioada sezonului rece.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea temporară aferentă închiderii circulaţiei”, a transmis CNAIR.

Secţiunile de drum închise:

– secţiunea Curpăt (judeţul Alba) – km 67+400  – 79+200 și Rânca – Gorj limită județele Vâlcea/Alba – km 34+800 – 67+400.

– DN1R, în Munţii Apuseni, pe tronsonul neasfaltat Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) – Mătişeşti (km 62, judeţul Alba).

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii. Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax