Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TRANSALPINA, BLOCATĂ patru ore pe segmentul Şugag-Tău, din cauza unor alunecări de teren. S-a intervenit cu utilaje de la Secţia Drumuri

Publicat

DN67 C – Transalpina a fost blocată, timp de mai bine de patru ore, miercuri după-amiază, pe tronsonul Şugag – Tău, în judeţul Alba, din cauza unor alunecări de teren. Echipaje de intervenţie acţionează pentru eliberarea carosabilului. Traficul rutier a fost întrerupt în urma unor aluviuni de pe versanţi.

UPDATE: Segmentul de drum afectat este pe o distanţă de aproximativ 50 de metri. În zonă intervin echipaje de la Drumuri Naţionale, cu utilaje, alături de voluntari de la SVSU Şugag. Blocajul a fost semnalat la kilometrul 106+500 de metri, în dreptul localităţii Tău.

După o ploaie torenţială, fragmente de pământ, pietriş, bolovani şi copaci au fost antrenate de pe versanţi pe drumul naţional.

Reamintim că în această perioadă, judeţul Alba se află sub avertizare COD GALBEN de furtuni şi atenţionare hidrologică de inundaţii.

UPDATE1: Circulaţia a fost reluată în condiţii normale în jurul orei 19.00.

UPDATE2: Potrivit unui comunicat de presă făcut public de Compania Naţională de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România joi, 24 iulie, “în data de 23 iulie, pe DN 67 C – Transalpina, circulaţia a fost blocată de aluviuni (piatră, buşteni, apă), cu o înălţime de aproximativ 2 metri, scurse de pe versanţi în urma unei ploi torenţiale, în zona km 166+390, pe o rază de 30 m”.

CNADNR SA prin Direcţia Regională de Drumuri si Poduri Cluj a acţionat în vederea eliberării părţii carosabile, fiind folosite 2 utilaje din dotare, iar, în jurul orei 19.00, circulaţia rutieră a fost reluată.

“Menţionăm că în acest interval de timp siguranţa participanţiilor la trafic nu a fost niciun moment periclitată”, mai transmit reprezentanţii CNADNR.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax