Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Transalpina – Drumul Regilor”, pelicula care deschide ”Astra Film Festival” de la Sibiu

Publicat

astra

Filmul care deschide ediția aniversară Astra Film Festival 2018 este „Transalpina – Drumul Regilor”, în regia lui Dumitru Budrala, un film care prezintă fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile, povești care trec dincolo de fapte și date istorice, evocând însuși spiritul locului.

Filmul propune o călătorie pe drumul de o frumusețe care îți taie respirația, de care și-au legat numele mai mulți regi, pierdut și redescoperit de multe ori de-a lungul vremii.

Festivalul începe în 15 octombrie, cu filmul lui Dumitru Budrală și durează până în 21 octombrie 2018.

Ediția 2018 a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu (15-21 octombrie) cuprinde peste 400 de evenimente cinematografice, care se vor desfășura timp de 7 zile în 9 spații special amenajate în centrul istoric al orașului. Programul include peste 100 de filme de non-ficțiune, 8 discuții panel, întâlniri cu profesioniști din industrie, concerte live și peste 60 de sesiuni de Q&A cu realizatori români și străini prezenți la Sibiu.

Astra Film Festival 2018 își va găzdui proiecțiile, evenimentele, invitații de marcă din lumea internațională a cinematografiei de non-ficțiune, profesioniștii industriei și publicul interesat în 9 spații special amenajate în centrul Sibiului, devenite deja destinații pentru iubitorii filmului de non-ficțiune din ultimii ani. Acestea sunt: Astra Film Cinema, Mansarda Astra Film, Teatrul Gong, Aula Magna a Facultății de Medicină, Librăria Habitus, Sala Thalia, Sala de Sticlă și mult apreciatul DOM din Piața Mare – pentru proiecțiile 360 (Domul mare) și proiecțiile VR (Domul mic).

La aniversarea a 25 de ani de existență, Astra Film Festival 2018, cea mai importantă manifestare dedicată cinematografiei de nonficțiune la nivel național, se desfășoară sub emblema simbolică a ecranului-oglindă. Deopotrivă reflectare a realității și poartă de acces spre universul interior, ecranul de cinema le oferă spectatorilor ocazia de a explora diferitele fațete ale realității și de a privi totodată în ei înșiși, ca răspuns la provocările filmului documentar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax