Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„Transalpina” se închide: Acces interzis, între 1 noiembrie și 15 aprilie, de la Obârşia Lotrului la Rânca

Publicat

De la 1 noiembrie, accesul pe Transalpina, în porţiunea Obârşia Lotrului – Rânca va fi interzis, până în 15 aprilie, având în vedere condiţiile meteorologice. Cea mai înaltă şosea din România, cu traseu la peste 2.000 de metri altitudine intră deja sub influenţa sezonului rece, cu ninsori abundente şi temperaturi sub zero grade.

Şoferii au fost sfătuiţi să nu rişte deplasarea în zonă, mai ales că sectorul de drum nu este complet finalizat, pe lângă faptul că şoseaua are un parcurs dificil, dat fiind relieful alpin. Din primăvară, turiştii vor putea să reia vizitarea unuia dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere din România, în condiţii de siguranţă.

Transalpina (DN 67C) traversează Munţii Parâng, cu cea mai mare altitudine la Pasul Urdele – 2.145 metri, pornind din judeţul Alba, la Sebeş – Şugag – Obârşia Lotrului – Rânca şi continuând la Novaci, în judeţul Gorj. „Adevărata Transalpina” este sectorul de drum între Obârşia Lotrului şi staţiunea Rânca, aflat între 1.570 de metri şi peste 2.000 de metri altitudine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax