Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TRANSALPINA va fi redeschisă oficial din 1 iunie, cel mai devreme. Încă există porțiuni acoperite cu zăpadă și zone cu risc de avalanșă

Publicat

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, va fi deschisă, cel mai devreme, în jurul datei de 1 iunie, potrivit CNADNR. Anumite porțiuni de pe lungimea șoselei sunt încă acoperite cu zăpadă, iar în unele zone aceasta atinge o înălțime chiar și de doi metri, în special în județul Gorj. În județul Alba, se mai găsește zăpadă doar pe marginea drumului, însă șoferilor li se recomandă să circule cu atenție, întrucât drumul este în continuare „închis” oficial, iar în caz de evenimente neplăcute, forțele de intervenție ar putea întâmpina dificultăți în a ajunge în zonele mai înalte. În aceste zile s-a intervenit cu utilaje ale societății de drumuri, pe o distanţă de 10 kilometri, în județul Gorj, însă există în continuare riscul de avalanșă. Astfel, cei care tranzitează drumul trebuie să fie extrem de atenți, în special în zonele cu probleme.

Tronsonul dinspre Sebeş, de la kilometrul 69, zona Curpăt-Tărtărău este închis circulaţiei publice, iar vremea capricioasă ar putea determina autorităţile să nu permită accesul până la jumătatea lunii iunie.

Condiţiile meteo vitrege de la altitudini de peste 1.600 de metri au fost motivul principal pentru care circulaţia a fost interzisă pe tronsonul alpin, zonă în care utilajele nu au acţionat pe timpul iernii. În plus, în segmentul de drum cel mai periculos, nu există parapeţi.

“La ultima verificare făcută, atât cât am putut să urcăm, zăpada era mare, sunt zone unde a fost viscolită, s-a tasat și cred că are și doi metri. Sunt și porțiuni unde zăpada s-a mai topit pe drum, dar încă este pe versanți și există riscul să se producă avalanșe de mici proporții, care să acopere din nou drumul”, au menționat surse oficiale din cadrul CNADNR, pentru Agerpres.

Cu toate că autoritățile declară că au interesul de a deschide Transalpina cât mai devreme, potrivit șefului Secției de Drumuri Naționale din Târgu Jiu, în cea mai optimistă variantă, șoseaua va fi deschisă în 1 iunie.

“În niciun caz nu discutăm de deschiderea drumului mai devreme de 1 iunie, dar puțin probabil să fie 1 iunie”, a afirmat șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Transalpina străbate Munții Parâng de la nord la sud, prin judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj și ajunge până la altitudinea de 2.154 de metri în Pasul Urdele. Frumusețea traseului este însoţită însă de momente pline de adrenalină, la vederea porțiunilor de drum neterminate și a lipsei parapeților în serpentine periculoase.

Drumul face legătura între orașele Sebeş (Alba) şi Novaci (judeţul Gorj). Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii. Şoseaua Transalpina traversează cinci arii protejate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Banu

    luni, 12.05.2014 at 17:26

    Cand se reiau lucrarile de asfaltare intrerupte de peste 3 ani ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax