Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Transavia a investit 5 milioane euro în două ferme vegetale noi, deschise în Alba şi Cluj. Cu această sumă au fost cumpărate maşini agricole

Publicat

Compania Transavia anunță înființarea a două noi ferme vegetale la Ciuguzel, în judeţul Alba şi Sâmboleni, judeţul Cluj, pentru a căror dotare tehnologică a investit, exclusiv din surse proprii, 5 milioane de euro. Cu această sumă au fost achiziționate de mașini agricole.

Extinderea diviziei vegetale a depășit bugetul de investiții anunțat pentru acest an, iar, în ultimii 7 ani, Transavia a investit peste 60 de milioane de euro urmând cele mai înalte standarde de performanță în producerea cărnii de pui în România.

“Produsele Transavia provin dintr-un sistem de producție complet integrat de la bob la furculiță, de aceea   am înfiinţat acum doi ani o divizie vegetală pentru a produce cerealele în regim propriu”, declară Ioan Popa, directorul general Transavia.

În 2011, Transavia a inaugurat două ferme vegetale la Şpring, în judeţul Alba şi la Rediu, comuna Aiton, în judeţul Cluj.

Pentru 2014, ținta este cultivarea a peste 15.000 hectare teren agricol pentru asigurarea în proporție de 100% a necesarului de cereale pentru hrana păsărilor, precum și înființarea de noi culturi agricole.

Pentru un control total al lanţului de producţie, Transavia a înfiinţat în 2011 divizia vegetală prin care se asigură producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor, o premieră în rândul marilor producători de carne de pui în România.

Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producţie de peste 55.000 tone de carne de pasăre în fermele proprii din cinci județe transilvănene (Alba, Cluj, Sibiu, Brasov, Harghita). Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaţionale, sub controlul autorităţilor sanitar- veterinare şi de mediu, iar în anul 2006 au fost selectați drept furnizor al Casei Regale a României.

Produsele Transavia sunt prezente pe piaţa internă în procent de 75% în marile lanţuri de retail prin brandurile Fragedo si Papane. Transavia este prezentă şi pe piaţa internaţională, prin exporturile realizate în ţări din Comunitatea Europeană (inclusiv Franta si Marea Britanie), Africa şi Orientul Apropiat, transmit reprezentanţii companiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax