Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transelectrica a crescut tarifele pentru serviciile de sistem. Cu cât se majorează factura pentru populaţie

Publicat

Tariful practicat de Transelectrica pentru serviciile tehnologice de sistem a fost majorat cu 28%, adică cu 2,67 lei/MWh, până la 12,06 lei/MWh, iar creşterea în factura finală către populaţie va fi de circa 0,6%, a anunţat, vineri, compania.

„În conformitate cu documentul publicat de ANRE ce a însoţit propunerea de emitere a Ordinului ANRE nr. 122/2017, majorarea tarifului reglementat pentru servicii de sistem conduce la o creştere de circa 0,6% în preţul final al energiei electrice livrate consumatorului casnic”, arată un comunicat transmis de Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica.

Oficialii companiei spun că modificarea grilei tarifare Transelectrica a avut loc la nivelul tarifului pentru serviciile tehnologice de sistem, iar preţul privind serviciul de transport al energiei electrice şi cel privind serviciile funcţionale de sistem rămân neschimbate.

„Factorul principal care a stat la baza creşterii tarifului a fost reprezentat de reconsiderarea ipotezelor de preţ aferente achiziţionării de către Transelectrica a rezervelor de sistem de pe piaţa concurenţială, pentru funcţionarea sigură a Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN). Ipotezele de preţ aferente pieţei concurenţiale reprezintă o componentă importantă în economia tarifului reglementat, având în vedere că achiziţiile de pe piaţa concurenţială asigură cea mai mare parte din necesarul de servicii de sistem achiziţionat de Transelectrica în exercitarea rolului de operator de sistem al SEN”, potrivit sursei citate.

sursă: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex cel bun

    luni, 25.12.2017 at 12:08

    de ce nu creste cu 500% ca ori cum e ieftin curentul… nau saraci banii de salari…mancei necazurile pe sefii de la curent cu salari nesimtite…niste oameni jegosi !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax