Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transferurile financiare online sunt mai ieftine. Cum pot trimite banii acasă românii care lucrează în străinătate

Publicat

plati online În fiecare an, românii care muncesc în străinătate plătesc comisioane de zeci sau chiar sute de euro ca să trimită bani acasă, prin bănci sau agenţii specializate în transferuri băneşti. Pentru 100 de euro trimişi în ţară, românii care lucrează în alt stat din Europa ajung să dea chiar şi 10 euro în plus pentru comisioane. Transferurile online de bani sunt însă mai ieftine şi mai rapide.

În fiecare an, românii care lucrează în străinătate trimit acasă peste un miliard şi jumătate de euro. Mai bine jumătate din bani provin de la cei care lucrează în Italia, Germania şi Spania. Costurile depind de varianta aleasă (agenții specializate, bănci comerciale sau variante online de transfer de bani) și de viteza cu care banii ajung în România. Astfel, pentru fiecare 100 de euro trimiși, comisionul poate ajunge la 10 euro.

În cazul băncilor şi al agenţiilor de transfer de bani, suma poate să ajungă la destinatar chiar şi în 5 zile.

Sunt însă şi multe variante online de transfer de bani. Site-urile specializate se folosesc de o reţea internaţională de conturi bancare pentru ca banii să ajungă la destinatar mult mai repede. Transferul se face digita,l iar clienții pot interacționa cu personalul companiei chiar și prin intermediul telefonului mobil. Aceștia pot preciza detaliile destinatarului și suma de bani, fără a fi nevoiți să se deplaseze la o agenție, serviciul fiind disponibil 24 din 24.

În cazul transferului online, viteza aduce şi costuri mai mici. Comisioanele percepute sunt fixe, indiferent de suma trimisă. Singura condiţie este ca atât expeditorul, cât şi destinatarul să aibă conturi bancare.

Pentru transferul de bani online se pot accesa și următoarele site-uri specializate: Azimo.com, TransferGo.com, TransferWise.com, iar site-ul tawipay.com poate fi util pentru compararea comisioanelor.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax