Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transgaz a semnat un acord pentru proiecte de infrastructură de peste 600 milioane de euro. Vizează tehnologia bazată pe hidrogen

Publicat

Compania naţională Transgaz a semnat marţi, la Davos, Elveția, un acord cu Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări, pentru realizarea în comun a unor investiţii de până la 626 milioane euro. Investițiile privesc infrastructura de transport a gazelor naturale, pregătită pentru hidrogen, din România.

Acordul recunoaște importanța strategică și economică a investițiilor în infrastructura de gazoducte din România.

„Securitatea energetică în regiunea celor Trei Mări nu a avut niciodată o importanță mai mare. Avem nevoie de o infrastructură energetică de ultimă generație pentru a continua dezvoltarea economiilor noastre.

Până în prezent, regiunea a avut cea mai rapidă creștere economică din UE și cred cu tărie că acest lucru va continua să atragă capital privat pentru investiții în infrastructura din regiunea noastră,” a declarat Beata Daszyńska-Muzyczka, președinta Fondului, într-un comunicat.

Acordul privind foaia de parcurs se bazează pe Termenii de Referință conveniți anterior în vederea dezvoltării în comun a unui număr de proiecte de infrastructură de gaze naturale pregătită pentru hidrogen în România („Proiecte”), prin intermediul unor noi societăți mixte de proiect („SM”) deținute de Transgaz și 3SIIF.

Valoarea totală a proiectelor este estimată la 626 milioane Euro și, după finalizare, acestea vor fi vândute către Transgaz.

Apoi, Transgaz va deține și va opera activele Proiectelor în conformitate cu legislația română aplicabilă.

Părțile semnatare anticipează finalizarea și semnarea documentației privind tranzacția în cel de al treilea trimestru al anului în curs, iar constituirea unei prime societăți mixte de proiect este prevăzută înainte de sfârșitul anului.

„Compania Transgaz, operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport al Gazelor Naturale din România, este interesată să dezvolte proiecte strategice de infrastructură de gaze naturale în România, care să contribuie la securitatea energetică și la tranziția către neutralitatea emisiilor de carbon.

O asociere cu Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, care are că obiectiv accelerarea dezvoltării economice și sporirea conectivității și cooperării în întreagă regiune a Mării Baltice, Mării Negre și Mării Adriatice, ar fi un pas important în atingerea obiectivelor Transgaz”, completează Ion Sterian, director general al Transgaz.

sursa foto: site Transgaz

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax