Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Transilvania, în TOPUL destinațiilor turistice de toamnă din Europa. Prin ce s-a remarcat

Publicat


Transilvania este în topul destinațiilor turistice de toamnă din Europa, alături de zone spectaculoase din Croația, Italia, Polonia sau Malta, potrivit platformei Vagrants Of The World Travel. Transilvania este remarcată pentru aspectul copacilor toamna, castele și legende locale.

Potrivit Vagrants Of The World, Transilvania este „un ținut de basm, cu peisaje medievale și priveliști naturale spectaculoase”. Castelele gotice și zonele montane din zona Brașovului și a Sibiului sunt enumerate ca destinații care vor surprinde. Paleta de culori pe care o capătă peisajul transilvan toamna „este greu de imaginat să fie mai frumoasă undeva în lume”, scriu jurnaliștii.

Preferința Prințului Charles pentru zonă și posibilitatea de cazare într-o proprietate a figurii regale britanice, ca și oferta de concerte în aer liber din orașele transilvane se adaugă perspectivei unui Halloween petrecut la castelul Bran, legat de figura lui Dracula.

„Transilvania e un amestec fascinant de frumusețe naturală, istorie și legende locale. România este și una dintre cele mai ieftine destinații europene toamna”, scriu jurnaliștii de la Vagrants Of The World.

Lista specialiștilor include Slovenia, unde sunt prezentate drept atracții coloritul pădurilor toamna, castele și festivaluri de vin, Croația, unde culorile toamnei sunt dublate de orașe vechi dar și de sezonul târziu de pe plaje și din insule, Italia, cu frumusețea lacurilor și festivaluri culinare, sudul Franței, unde atracțiile sunt vara indiană, plajele și activitățile în aer liber, toamna de aur poloneză și castelele medievale, eleganța Budapestei și băile termale din Ungaria, Valea Wachau din Austria, târgurile din Cehia, iar pentru luna noiembrie sunt păstrate Madiera, în Portugalia, Cipru și Malta.

Sezonul de toamnă este considerat o atracție în sine pentru destinațiile europene alese de cei de la Vagrants.

Cea mai bună lună de călătorie în această toamnă este considerată octombrie, luna în care culorile anotimpului sunt în cel mai bun moment, iar Europa se umple de festivaluri.

Ljubljana, capitala Sloveniei a fost votată capitala verde a Europei în 2016, oferind un centru vechi prielnic plimbărilor pe jos de-a lungul râului Ljubljanica. Toamna este și momentul festivalului vinului sloven, Vinarium Festival și al Festivalului de Vin Vechi. Atracții culinare și instalații artistice completează oferta sezonului. O altă atracție slovenă este lacul Bled cu biserica Înălțarea Mariei unde urcarea celor 99 de trepte de piatră ar garanta împlinirea unei dorințe și castelul din zonă.

Croația este una dintre cele mai căutate destinații de vară, dar sezonul de plajă rămâne deschis până înspre luna noiembrie. Septembrie și octombrie sunt considerate luni la fel de bune pentru o călătorie pe coasta Adriaticii ca și mai și iunie. Una dintre atracțiile naturale bine cunoscute în Croația sunt cele 16 lacuri Plitvice legate de o serie de cascade.

Italia rămâne una dintre cele mai spectaculoase destinații europene și în timpul toamnei, lacul Como fiind înconjurat de evenimente festive dedicate recoltei dar și de festivaluri de artă. Liguria este o zonă în care toamna se răresc mulțimile de turiști, dar sezonul în care sunt celebrate cunoscutele Funghi Porcini este cât se poate de ofertant mai ales pentru gurmanzi.

Riviera franceză și regiunea muntoasă din sud-vestul Franței se bucură de vreme prietenoasă în ultimele luni ale anului. Pirineii încă mai sunt accesibili fără un permis special iar migrația păsărilor peste culmile munților devine o atracție în sine.

Orașul Gdansk din Polonia este ales ca o vedetă a „toamei de aur”. Consacrat drept centru de artă, cultură, sporturi și divertisment, orașul este celebru și pentru Goldwasser, băutura produsă aici, din secolul XVI.

Alte atracții poloneze mai sunt castelul teutonilor din Malbork sau castelul Rzucewo.

În Austria, valea Dunării mărginită de dealuri cu vii oferă o imagine perfectă toamna pe Valea Wachau, la vest de Viena. Valea este pe lista obiectivelor de patrimoniu UNESCO din anul 2000.

Perspectiva asupra Dunării recomandă și Budapesta în lista specialiștilor, ca și clădirile și podurile spectaculoase. Un rol important pentru cei care preferă turismul medicinal îl joacă acolo și cele 118 izvoare termale din zonă. Capitala Ungariei programează în septembrie Festivalul internațional al Vinului, sărbătoarea palincii și Ceremonia Cârnatului. În octombrie are loc Festivalul Artelor Contemporane Cafe Budapest, iar luna noiembrie este animată de Festivalul Vinului Nou și al Brânzei.

Praga nu lipsește de pe lista recomandărilor ca și micul oraș cehesc Český Krumlov, descris ca o bijuterie medievală. Prețurile sunt descrise de specialiștii Vagrants of The World „ca în România”.

Pentru cei dornici să prindă soare în noiembrie, Madeira, regiunea autonomă portugheză din nordul coastei Africii este una dintre atracții. Vremea se îmblânzește și soarele continuă să îi alinte pe turiști. Și Ciprul este la fel de ofertant pentru o escapadă târzie de toamnă, fiind chiar un pic mai cald decât în Madiera. Celor două destinații le se adaugă și Malta cu arhitectura ei barocă și neo-clasică.

sursa: digi24.ro, mediafax.ro, vagrantsoftheworld.com

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Tânără de 20 de ani, ucisă în centrul Timișoarei. Suspectul, un bărbat din Lupeni, prins după trei ore

Publicat

Scene teribile în centrul Timișoarei. O tânără a fost ucisă în parcul din spatele Catedralei. Din informațiile disponibile până acum, se pare că tânăra s-a întâlnit cu fostul ei concubin, iar acesta a atacat-o din senin cu un cuțit. A lăsat-o pe tânăra de 20 de ani într-o baltă de sânge și s-a făcut nevăzut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barometrul de securitate energetică, prima ediție. Opiniile românilor despre schimbările climatice, OUG 114, rezervele de gaze

Publicat

Românii cred că schimbările climatice sunt reale, nu sunt de acord cu decizia guvernului de a adopta OUG 114 și vor să fie exploatate rezervele de gaz natural găsite în Marea Neagră. Sunt rezultate ale primei ediții a „Barometrului de securitate energetică” din România, realizată de INSCOP. Barometrul de securitate energetică este un instrument anual […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ANAF scoate la licitație mașini confiscate. Pe listă, Mercedes, Audi, Volkswagen, BMW, Nissan și Skoda

Publicat

masini

ANAF scoate la licitație mașini confiscate intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea. Vânzarea este directă sau prin licitație, așa cum procedează de obicei ANAF. Autoturismele sunt vândute de Administrația Județeană a Finanțelor Publice din mai multe județe din țară. AJFP Brașov Autoturism Chevrolet Aveo, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Profitul din criptomonede trebuie declarat la ANAF și va fi impozitat de la 1 ianuarie 2020. Ce prevede noul cod fiscal

Publicat

bitcoin

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020. În anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate. Noul Cod fiscal prevede că persoanele care câștigă bani constant în criptomonede vor avea începând cu anul 2020 obligații fiscale și vor trebui […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate