Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Transilvania, în TOPUL destinațiilor turistice de toamnă din Europa. Prin ce s-a remarcat

Publicat


Transilvania este în topul destinațiilor turistice de toamnă din Europa, alături de zone spectaculoase din Croația, Italia, Polonia sau Malta, potrivit platformei Vagrants Of The World Travel. Transilvania este remarcată pentru aspectul copacilor toamna, castele și legende locale.

Potrivit Vagrants Of The World, Transilvania este „un ținut de basm, cu peisaje medievale și priveliști naturale spectaculoase”. Castelele gotice și zonele montane din zona Brașovului și a Sibiului sunt enumerate ca destinații care vor surprinde. Paleta de culori pe care o capătă peisajul transilvan toamna „este greu de imaginat să fie mai frumoasă undeva în lume”, scriu jurnaliștii.

Preferința Prințului Charles pentru zonă și posibilitatea de cazare într-o proprietate a figurii regale britanice, ca și oferta de concerte în aer liber din orașele transilvane se adaugă perspectivei unui Halloween petrecut la castelul Bran, legat de figura lui Dracula.

„Transilvania e un amestec fascinant de frumusețe naturală, istorie și legende locale. România este și una dintre cele mai ieftine destinații europene toamna”, scriu jurnaliștii de la Vagrants Of The World.

Lista specialiștilor include Slovenia, unde sunt prezentate drept atracții coloritul pădurilor toamna, castele și festivaluri de vin, Croația, unde culorile toamnei sunt dublate de orașe vechi dar și de sezonul târziu de pe plaje și din insule, Italia, cu frumusețea lacurilor și festivaluri culinare, sudul Franței, unde atracțiile sunt vara indiană, plajele și activitățile în aer liber, toamna de aur poloneză și castelele medievale, eleganța Budapestei și băile termale din Ungaria, Valea Wachau din Austria, târgurile din Cehia, iar pentru luna noiembrie sunt păstrate Madiera, în Portugalia, Cipru și Malta.

Sezonul de toamnă este considerat o atracție în sine pentru destinațiile europene alese de cei de la Vagrants.

Cea mai bună lună de călătorie în această toamnă este considerată octombrie, luna în care culorile anotimpului sunt în cel mai bun moment, iar Europa se umple de festivaluri.

Ljubljana, capitala Sloveniei a fost votată capitala verde a Europei în 2016, oferind un centru vechi prielnic plimbărilor pe jos de-a lungul râului Ljubljanica. Toamna este și momentul festivalului vinului sloven, Vinarium Festival și al Festivalului de Vin Vechi. Atracții culinare și instalații artistice completează oferta sezonului. O altă atracție slovenă este lacul Bled cu biserica Înălțarea Mariei unde urcarea celor 99 de trepte de piatră ar garanta împlinirea unei dorințe și castelul din zonă.

Croația este una dintre cele mai căutate destinații de vară, dar sezonul de plajă rămâne deschis până înspre luna noiembrie. Septembrie și octombrie sunt considerate luni la fel de bune pentru o călătorie pe coasta Adriaticii ca și mai și iunie. Una dintre atracțiile naturale bine cunoscute în Croația sunt cele 16 lacuri Plitvice legate de o serie de cascade.

Italia rămâne una dintre cele mai spectaculoase destinații europene și în timpul toamnei, lacul Como fiind înconjurat de evenimente festive dedicate recoltei dar și de festivaluri de artă. Liguria este o zonă în care toamna se răresc mulțimile de turiști, dar sezonul în care sunt celebrate cunoscutele Funghi Porcini este cât se poate de ofertant mai ales pentru gurmanzi.

Riviera franceză și regiunea muntoasă din sud-vestul Franței se bucură de vreme prietenoasă în ultimele luni ale anului. Pirineii încă mai sunt accesibili fără un permis special iar migrația păsărilor peste culmile munților devine o atracție în sine.

Orașul Gdansk din Polonia este ales ca o vedetă a „toamei de aur”. Consacrat drept centru de artă, cultură, sporturi și divertisment, orașul este celebru și pentru Goldwasser, băutura produsă aici, din secolul XVI.

Alte atracții poloneze mai sunt castelul teutonilor din Malbork sau castelul Rzucewo.

În Austria, valea Dunării mărginită de dealuri cu vii oferă o imagine perfectă toamna pe Valea Wachau, la vest de Viena. Valea este pe lista obiectivelor de patrimoniu UNESCO din anul 2000.

Perspectiva asupra Dunării recomandă și Budapesta în lista specialiștilor, ca și clădirile și podurile spectaculoase. Un rol important pentru cei care preferă turismul medicinal îl joacă acolo și cele 118 izvoare termale din zonă. Capitala Ungariei programează în septembrie Festivalul internațional al Vinului, sărbătoarea palincii și Ceremonia Cârnatului. În octombrie are loc Festivalul Artelor Contemporane Cafe Budapest, iar luna noiembrie este animată de Festivalul Vinului Nou și al Brânzei.

Praga nu lipsește de pe lista recomandărilor ca și micul oraș cehesc Český Krumlov, descris ca o bijuterie medievală. Prețurile sunt descrise de specialiștii Vagrants of The World „ca în România”.

Pentru cei dornici să prindă soare în noiembrie, Madeira, regiunea autonomă portugheză din nordul coastei Africii este una dintre atracții. Vremea se îmblânzește și soarele continuă să îi alinte pe turiști. Și Ciprul este la fel de ofertant pentru o escapadă târzie de toamnă, fiind chiar un pic mai cald decât în Madiera. Celor două destinații le se adaugă și Malta cu arhitectura ei barocă și neo-clasică.

sursa: digi24.ro, mediafax.ro, vagrantsoftheworld.com

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania și la munte până în 24 noiembrie. Temperaturi maxime și precipitații. Prognoza în următoarele 2 săptămâni

Publicat

toamna, ceata, padure

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 24 noiembrie, în regiuni din țară. În Transilvania, urmează 10 zile de vreme caldă, comparativ cu normalul perioadei. Temperaturile vor scădea ușor după 21 noiembrie. Sunt posibile ploi în jurul datei de 13 noiembrie și după 20 noiembrie. În Transilvania, începând […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba Iulia. Concerte HOLOGRAF, CARGO și VIȚA de VIE, ceremonie militară, masă populară

Publicat

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba au anunțat luni programul unuia dintre cele mai așteptate evenimente din Capitala Marii Uniri: 1 Decembrie – Festival de România. Într-un format diferit față de anii trecuți, Festival de România se desfășoară pe parcursul a trei săptămâni, culminând cu weekendul 30 noiembrie – 1 Decembrie, când vor […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Festival de România 2019 la Alba Iulia. Care sunt surprizele pregătite de Ziua Națională în Capitala Marii Uniri

Publicat

Anul acesta se împlinesc 101 ani de la Marea Unire, iar administrațiile județeană și locală de la Alba Iulia prezintă programul evenimentelor la Festival de România – 1 Decembrie 2019, în cadrul unui eveniment la Sala Unirii. UPDATE: La conferința de presă au fost prezenți viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul și președintele Consiliului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Serbările toamnei, pentru persoanele ocrotite la Centrul de recuperare Galda de Jos și alți beneficiari DGASPC Alba

Publicat

Luna octombrie a fost o lună plină de activități recreative și excursii pentru persoanele adulte cu dizabilități ocrotite în centrele rezidențiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba. Beneficiarii  serviciilor oferite în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuro-psihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos – CRRNPAD, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate